Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Contul 11652020 in care au intrat cei 400.000$

O nota a Oficiului National de Prevenire si Combaterea Spalarii Banilor sugereaza un fapt incredibil: imobilele mostenite de familia Nastase de la matusa Tamara au fost folosite de fapt pentru a justifica provenienta unor mari sume de bani ce au ...

Share

Mihai Ciorcan 0 comentarii

16.01.2006 - 00:00
O nota a Oficiului National de Prevenire si Combaterea Spalarii Banilor sugereaza un fapt incredibil: imobilele mostenite de familia Nastase de la matusa Tamara au fost folosite de fapt pentru a justifica provenienta unor mari sume de bani ce au intrat in conturile fostului premier. Conform informatiilor provenite de la autoritati, cele trei imobile mostenite de Dana Nastase de la matusa Tamara au fost instrainate in 1999 in mod fictiv omului de afaceri Alexandru Bittner. Apartamentele au ramas de fapt tot in custodia Tamarei Cernasov, care i le-a lasat apoi, prin testament, mostenire Danei Nastase. Acest joc de-a vanzarea-cumpararea s-a facut pentru ca sotia lui Adrian Nastase avea nevoie sa-si asigure un alibi pentru a justifica provenienta sumelor mari de bani ce-i intrau in conturi.
Daca pana acum s-a crezut ca Tamara Cernasov a incasat in 1999 cei 400.000 de dolari de la Bittner in schimbul bijuteriilor si tablourilor vandute acestuia, un document notarial vine sa contrazica toata apararea pregatita de Nastase in "cazul Matusa". Contractul de vanzare-cumparare 4306/19.11.1999 arata ca Tamara Cernasov a incasat, intr-adevar, de la Bittner 400.000 de dolari, insa acesti bani nu i-a primit pe cine stie ce bijuterii, ci in schimbul vanzarii a trei imobile. Culmea, se pare ca exact aceleasi imobile au fost mostenite in 2005 de Dana Nastase, ceea ce inseamna ca toata povestea cu tranzactia dintre Tamara si Bittner nu a fost decat o joaca pentru a prosti Fiscul.
Situatia se complica si mai mult daca urmarim traseul banilor pe care i-a primit Tamara pe cele trei imobile vandute la data de 19.11.1999. La o distanta de numai sase zile de la perfectarea actului de vanzare-cumparare, cei 400.000 de dolari achitati de Bittner au ajuns pe data de 25.11.1999 in contul 11652020 deschis la Bank Austria Creditanstalt Romania. Aici: surpriza!! Tamara Cernasov nu detinea decat calitatea de imputernicit asupra contului, titularul acestuia fiind Dana Nastase. Mai mult, suma respectiva nu a fost depusa nici de Tamara si nici de Dana Nastase, ci de Sorin Tesu, un alt om de casa al familiei Nastase, ca de altfel si Alexandru Bittner. Desi Nastase a avut grija sa explice ca matusa Tamara s-a folosit apoi de cei 400.000 de dolari primiti din vanzarea celor trei imobile pentru a achizitiona alte trei imobile, nici aceasta pacaleala nu sta in picioare. Dintr-un simplu motiv: cei 400.000 de dolari ce au aterizat de la Bittner - via Sorin Tesu - in contul Danei Nastase si in care Tamara Cernasov era doar imputernicita au stat necheltuiti pana in mai 2005. Deci Tamarei i-ar fi fost imposibil sa se lanseze in achizitii imobiliare in 1999, asa cum pretinde Bittner, fara sa fi "umblat" la banutii pusi de Tesu in contul Danei.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...