10 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSportCongres cu simulare

Congres cu simulare

Premiera absoluta in viata politica romaneasca: pesedistii fac astazi repetitia cu costume pentru Congresul de maine. Dupa-amiaza, la ora 14, la Romexpo este pregatita o… simulare a lucrarilor de maine, respectiv o simulare a momentului cel mai important – exprimarea votului. “Trebuie sa vedem cum e cel mai bine sa se imparta buletinele de vot, pe unde sa se intre la cabine, cum se impart urnele”, ne-a explicat ieri unul dintre liderii PSD. De altfel, inca de ieri la Romexpo misunau pesedistii, maestrii de ceremonie fiind administratorul PSD si secretarul executiv Mihai Darie, care se ingrijeau de amenjarea cabinelor de vot si de asamblarea pretioaselor urne de vot. Intre timp, in Kiseleff se multiplicau buletinele de vot, insa, potrivit unor informatii care circulau printre pesedisti, aceeasi operatiune era desfasurata si la sectorul 5, Marian Vanghelie implicandu-se, ca de obicei, la organizare (el plateste si Congresul PSD, asa cum a achitat si cheltuielile pentru Congresul TSD de acum trei saptamani). Implicarea lui Vanghelie in multiplicarea buletinelor de vot a nascut, evident, suspiciuni legate de corectitudinea alegerilor, pe motiv ca el este “omul de baza” al lui Miron Mitrea, al carui interes major este sa castige din nou functia de secretar general.
Mircea Geoana nu doreste sa conduca lucrarile congresului, de teama ca va avea soarta lui Ion Iliescu. Ieri-seara, dupa ce s-a intors de la Porto, de la Congresul PES, Geoana i-a convocat in Kiseleff pe apropiatii sai, pentru ultimele aranjamente inaintea alegerilor de maine. El le-a comunicat acestora ca nu doreste sa conduca lucrarile Congresului deoarece asta il va bloca la prezidiu pe parcursul intregii zile. Or, Geoana se teme ca, in timp ce el va sta la microfon, colegii sai vor avea timp sa traga sforile pe la spatele sau, asa cum s-a intamplat la Congresul din 2005, cand Iliescu a condus sedinta, timp in care Mitrea, Rus si Nastase ii negociau sfarsitul.

Geoana s-a autodeclarat vicepresedinte al PES fara ca europenii sa-l aleaga

Cu 24 de ore inainte ca, la Porto, Congresul PES sa stabileasca prin vot cine va castiga functiile de conducere ale partidului, Mircea Geoana anunta presa din Romania ca el a fost ales vicepresedinte al socialistilor europeni. Joi-seara, Geoana a emis un comunicat de presa prin care anunta ca a fost ales in Consiliul liderilor socialisti, ceea ce echivaleaza cu o vicepresedintie, insa ieri, cand el s-a intors in Romania, Congresul PES inca nu luase in discutie candidatura sa, alegerile urmand sa aiba loc abia astazi.

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă