17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024

Breviar

Basescu vrea sa afle de la Timofte de ce a fost “plimbat”

Directorul SRI, Radu Timofte, a declarat ieri ca presedintele Basescu i-a cerut o informare in privinta “starii de bulibaseala care a determinat plimbarea domniei sale de la un spital al altul” inaintea luarii deciziei de a realiza operatia la o clinica din Viena. Timofte nu a clarificat situatia care a generat atatea polemici, prezentand in schimb reglementarile adoptate in CSAT in timpul mandatului fostului presedinte Ion Iliescu. “Din pacate, la o parte din acestea s-a renuntat, nefiind o alta decizie in loc si mi-a cerut sa faca o evaluare si o comparatie din acest punct de vedere”, a spus Timofte. El a precizat ca este vorba de hotarari interne ale SPP prin care policlinici si spitale trebuiau “sa deserveasca in astfel de situatii persoane care pot oricand sa aiba probleme de sanatate”.

PRM nu va sustine motiunea de cenzura

C.V. Tudor s-a decis: PRM nu va sustine montiunea de cenzura anuntata de PSD, motivand ca “politica pe vorbe, pe telefoane si pe suete la o cafea” nu se face nicaieri in lumea civilizata. “Sa faca ce vrea PSD, pe noi sa nu conteze”, a spus Tudor, care i-a acuzat pe pesedisti ca vor sa foloseasca PRM ca “o trambulina” pentru a reveni la putere si apeleaza la colaborarea cu partidul sau din cand in cand si “uita de angajamente dupa ce isi vede sacii in caruta”. Nervozitatea lui C.V.T. a fost provocata de faptul ca pesedistii au renuntat pana la urma sa semneze un protocol de colaborare cu PRM. El a declarat ca in randul social-democratilor “exista forte malefice”, care s-au zbatut din greu sa blocheze oficializarea colaborarii. In plus, Tudor zice ca nu se simte vinovat de ratarea protocolului: “Daca nu s-a semnat pana acum, nu este vina noastra. Noi ne-am aratat toata disponibilitatea… PSD este un partid cu patru, cinci centre de putere”. De altfel, liderul PRM a precizat ca nu va mai semna nici un protocol cu PSD daca nu va exista o prevedere in acest document privind eliminarea coruptilor din partidul condus de Mircea Geoana.

Comunicat al CRP

Clubul Roman de Presa considera ca atunci cand planeaza suspiciuni privind incalcari ale legilor de catre ziaristi cercetarile trebuie desfasurate in spiritul si litera legii. Un exemplu in acest sens este faptul ca, fiind invinuit intr-un dosar penal, dl Sorin Rosca Stanescu s-a autosuspendat din calitatea de reprezentant al ziarului “Ziua” in Consiliul de Onoare al CRP, iar ancheta in respectivul dosar este in desfasurare.
Este ingrijorator insa faptul ca autoritatile incearca sa pericliteze buna desfasurare a activitatii jurnalistice, facand presiuni repetate asupra ziaristilor pentru a divulga sursa informatiilor de interes public pe care le-au publicat. Nu este normal ca dl Sorin Rosca Stanescu sa fie chemat in mod repetat la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru a fi chestionat in privinta surselor pe care le-au folosit redactorii ziarului pe care il conduce.
Normele profesionale, cele elaborate in Romania si, in egala masura, cele internationale permit jurnalistilor sa-si protejeze sursele.
Consiliul de Onoare al Clubului Roman de Presa solicita organelor in drept sa nu exercite presiuni asupra ziaristilor privind sursele informatiilor lor. Nu este corect ca anchetatorii sa forteze limita confidentialitatii profesionale in asemenea cazuri.

Cele mai citite

Vopsirea auto profesională. Etapele procesului de vopsire pas cu pas

Vopsirea auto profesională este un proces complex și meticulos, care implică mai multe etape distincte pentru a obține un finisaj impecabil și durabil. În...

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...
Ultima oră
Pe aceeași temă