17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportBarroso felicita Romania si spera ca ANI va fi infiintata

Barroso felicita Romania si spera ca ANI va fi infiintata

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, considera ca infiintarea Agenţiei Nationale de Integritate (ANI) este importanta, in conditiile in care acest subiect a facut parte din negocierile de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana.
"Presedintele Traian Basescu m-a asigurat ca lucrurile evolueaza intr-un mod pozitiv', a spus Barroso, citat de Mediafax.

Presedintele Comisiei Europene a mai declarat ca organismul pe care il conduce incurajeaza Romania sa continue progresele in plan politic si economic, cruciale in conditiile apartenentei la Uniunea Europeana. 'Romania a facut progrese substantiale atat politice, cat si economice si incurajam Romania pe aceasta cale pentru că progresul este crucial'.

Oficialul european a felicitat Romania pentru intrarea în Uniunea Europeana, subliniind ca UE ofera stabilitate si prosperitate, dar a insistat pe ideea ca UE trebuie sa se adapteze la noul sau format de 27 de membri, dar si Romania trebuie sa se adapteze la conditiile UE in calitate de stat membru. In continuare, Barroso a remarcat ca România a avut un inceput bun prin activitatea din cadrul Comisiei Europene a comisarului din partea Romaniei, Leonard Orban.
In cadrul intrevederii avute la Bruxelles, Traian Basescu si Jose Manuel Durao Barroso au discutat mai multe aspecte legate de pasii pe care va trebui sa-i faca Romania de acum inainte cu precadere pe procesul de absorbtie a fondurilor comunitare. Barroso a precizat ca nu este vorba numai de cantitatea de investitii, ci si de calitatea acestora.
Presedintele Traian Basescu efectueaza o vizita de doua zile la Bruxelles, prima de la integrarea Romaniei in UE.

Cele mai citite

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Scandalul Clotilde Armand: Cum încalcă legea pentru a-și majora veniturile

În 2022, Clotilde Armand a primit lunar, pe lângă salariul său de aproximativ 4.000 de lei, un bonus, și acum este obligată să ofere...
Ultima oră
Pe aceeași temă