Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

"Cenzorul" PPE

- Interviu cu Gheorghe Ciuhandu, liderul PPCD - - Ati fost coorganizator al reuniunii de la Bucuresti a biroului grupului Partidului Popular European din Parlamentul European. Multumit de rezultat? - Sunt multumit ca am avut ocazia sa ...

Share

Gelu Trandafir 0 comentarii

04.06.2005 - 00:00
- Interviu cu Gheorghe Ciuhandu, liderul PPCD -
- Ati fost coorganizator al reuniunii de la Bucuresti a biroului grupului Partidului Popular European din Parlamentul European. Multumit de rezultat?
- Sunt multumit ca am avut ocazia sa exprim un punct de vedere in fata unor auditori interesati, care trebuie sa recunoasca realitatile romanesti cum sunt ele, si nu contrafacute. Ma bucur si ca am putut sa avansez o varianta de creare a unui segment pe centru-drepta sub forma unei federatii intre partide care isi pastreaza statutul autonom, dar pot candida pe liste comune.
- Unii jurnalisti au fost socati de prezenta, joi, la prezidiu, a lui Dan Voiculescu, de asemenea si de faptul ca europarlamentarul italian Lorenzo Ceza a luat in discutie varianta posibilei aderari a grupului Ciontu.
- Invitatiile nu le-am facut noi. Noi am convenit asupra unui proiect de program care apoi a fost amendat si completat si prin prezenta persoanelor de care vorbiti, invitatiile propriu-zise facandu-le PPE-ul.
- Deci Dan Voiculescu nu se gasea pe lista dumneavoastra?
- Eu personal nu l-am chemat. Pe lista initiala nu era, a aparut dupa aceea.
- Hans-Gert Poettering a spus ca veti avea un cuvant greu in acest proces de primire a unor noi partide romanesti in Partidul Popular European, a subliniat ca se va consulta cu dumneavoastra si cu Marko Bela. Veti fi unul dintre cenzorii sefi. Pe cine nu vei lasa sa treaca?
- Cred ca expresia e destul de dura. Nu se pune problema unei cenzuri. PPE are proceduri clare pentru validarea unui partid, care presupun si consultarea partidelor membre. Evident si noi si UDMR ne vom spune punctul de vedere.
- Puteti sa-l creionati acum? De cine ati fi mai apropiat?
- Noi suntem apropiati de PPE. Cei din tara trebuie sa faca dovada ca au realmente un crez crestin-democrat. S-a insistat foarte mult pe actiuni concrete, ca oamenii care sunt scosi in fata sa dovedeasca ca realmente un partid este crestin-democrat sau popular, idei pentru care noi am militat 15 ani si pe care altii acum le descopera. In campanie si Alianta si PSD spuneau ca orice vot dat PNTCD era un vot pierdut. Vad ca e bataie mare pe culoarul acesta, desi noi am venit cu valori crestin-democrate care, la momentul respectiv, au fost denigrate pe aceasta alegere disperata, Alianta sau PSD.
- Dar atunci era totusi vorba de un vot util...
- Cred ca era mai util sa fie PNTCD in Parlament in locul PUR.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...