9.9 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăPoliticăÎncepe scandalul în PSD: Ciolacu se teme că Dragnea își va lua...

Începe scandalul în PSD: Ciolacu se teme că Dragnea își va lua partidul înapoi

Prezent la o emisiune TV, Ciolacu a afirmat că nu se teme de Dragnea şi consideră că fostul lider al PSD nu doreşte să devină „un instrument al lui Iohannis de a face un presupus scandal”.

„Mă bucur că s-a luat o decizie corectă şi a fost eliberat, a avut această pârghie legală (…) Îmi pare rău de tot ceea ce a trebuit să treacă domnul Liviu Dragnea, uman. În acest moment nu mai este membru de partid. În statut este prevăzut un astfel de lucru – în cazul în care eşti condamnat, automat nu mai eşti membru de partid”, a adăugat Marcel Ciolacu. Totuși, liderul PSD a spus ulterior că nu este exclusă reprimirea lui Dragnea în parrid. „Nu facem condamnări pe viaţă”, a mai afirmat liderul PSD.

Acesta susţine că s-ar întâlni cu Liviu Dragnea dacă i s-ar cere. „Să ştii că fiecare dintre noi suntem vremelnici în această poziţie de şef al PSD. Nu cred că domnul Dragnea îşi doreşte în acest moment un scandal fals în interiorul PSD, mai ales cu acel vârf de lance domnul Codrin Ştefănescu (…) Dragnea, ca Ciolacu, e plin de defecte, ca mulţi lideri, dar nu cred că e un om prost şi nu cred că doreste să devina un instrument al lui Iohannis de a face un presupus scandal”, a mai declarat prşedintele PSD.

Replica lui Ștefănescu

Prietenul și susținătorul lui Dragnea, Codrin Ștefănescu nu a întârziat să dea replica, atacându-l pe Ciolacu și acuzându-l că spune minciuni și inepții.

 

„Ai ieșit iar la tv și ai debitat numai minciuni și inepții! Nu noi, eu și Liviu Dragnea, suntem instrumentele lui Iohannis, tu ești! Și asta vede toatā lumea in fiecare zi! Prin felul in care mimezi opoziția, prin slugărnicia ta față de guvern, prin prefăcătoria ta! Prin modul în care ai alungat Patrioții și vocile tăioase din partid, ca să-l subordonezi integral șefilor tai din pădure! Așa au dispărut Șerban Nicolae, Liviu Plesoianu, Eugen Teodorovici, Dorel Caprar, Olguța Vasilescu, Petre Daea și mulți alții! Lista neagră ce ți s-a dat cu ordin de executare! Și da! Sunt vârf de lance! Același vârf de lance care și-a apărat colegii când au fost hărțuiți de sistem, același vârf de lance care ți-a condus ție ședința de la Buzău și te-a pus președinte de organizație! Ești lipsit de scrupule și caracter, asta deja se știe în partid! Dar le mai spun un secret colegilor din PSD: ești și fricos!”, a scris Codrin Ștefănescu pe Facebook, în urma declarațiilor lui Ciolacu.  

Un nou atac la adresa lui Armand

Pe de altă parte, atacurile împotriva primarului de la sectorul 1 sunt însă printre ultimele urme de opoziție făcute de PSD, care pare că stă și așteaptă ca partidele aflate la putere să pice singure în plasa propriilor greșeli, sancționabile de către electorat.  

În urma anchetei făcute de SIIJ, Ciolacu susține că s-au finalizat de numărat voturile din cei 1.509 saci cu buletine de vot din ancheta care vizează alegerile de la Setorul 1, iar Daniel Tudorache are „peste 1.700 de voturi în plus”. „Clotilde Armand, conform documentelor strânse de către procurori şi Poliţia Română, a pierdut alegerile”, a declarat liderul PSD.

Chiar în condițiile în care justiția ar ajunge la o astfel de concluzie, Clotilde Armand nu ar putea fi demisă decât în urma unui referendum organizat la nivelul Sectorului 1. În acest sens, Ciolacu spune că PSD ar oferi o implicare masivă, directă în strângerea semnăturilor pentru demiterea lui Clotilde Armand.

Întrebat cum se va implica PSD în strângerea de semnături, Ciolacu a declarat: „Ne vom organiza cum numai PSD ştie să fac acest lucru”. Ciolacu susţine că are încredere în justiţie, iar anchetele vor fi duse până la capăt. Scandalul numărării voturilor de la Sectorul 1 a izbucnit după difuzarea unor imagini în care persoane despre care se afirma că ar fi membri ai USR PLUS umblau la sacii cu voturi pentru Primăria Sectorului 1 al Capitalei.

Procurorul Sorin Iaşinovschi de la SIIJ a dispus printr-o ordonanţă de delegare ca Poliţia Bucureşti să renumere toate voturile de la alegerile locale din Sectorul 1 din Bucureşti. Recent au apărut informaţii conform cărora Tudorache ar avea un avans în faţa lui Clotilde Armand.  

Cele mai citite

Președintele Iohannis a ajuns în Coreea de Sud

Delegația oficială condusă de președintele Klaus Iohannis a ajuns în Coreea de Sud, într-o vizită care va dura trei zile. Cele mai importante momente din...

Robe, toci și eșarfe – accesoriile perfecte pentru a-ți completa ținuta de absolvire

Fie că ești în clasa a XII-a sau în ultimul an de facultate, absolvirea este un moment special. Este un moment unic care marchează...

Taiwanul mulțumește Statelor Unite pentru ajutorul militar de 2 miliarde USD

Guvernul din Taiwan a mulțumit Statelor Unite pentru ajutorul militar de circa 2 miliarde de dolari care a fost aprobat de Congres. Pachetul de ajutor...
Ultima oră
Pe aceeași temă