Foto: http://constantinescu.ro/

Emil Constantinescu: Am auzit la radio sunetul armelor automate care trăgeau în oameni

Emil Constantinescu, președinte al României între anii 1996 - 2000, a transmis ziarului "România liberă" un mesaj dedicat Revoluției Române.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 09.05.2021 - 13:16

"Viața mea s-a schimbat radical atunci când am auzit sunetul armelor automate care trăgeau în oameni", declară Emil Constantinescu în mesajul dedicat celor 30 de ani care au trecut de la Revoluția din decembrie 1989.

Mesajul fostului șef al statului este intitulat "Confesiune la 30 de ani de la Revoluție".

"Viața mea s-a schimbat radical atunci când, noaptea târziu, am auzit la Europa Liberă sunetul armelor automate care trăgeau în oamenii Timișoarei, pe care îi simțeam ca pe frații mei. Am simțit că, din acel moment, nimeni nu mai poate trăi ca până atunci. Poate nu era valabil pentru toți dar, din fericire, a fost valabil pentru toți cei apropiați mei. Fiul și fiica mea, fără să-mi spună, au plecat în 21 Decembrie 1989 spre Piața Romană și apoi spre Piața Universității. Studenții și colegii mei au fost acolo. Atunci, în zilele următoare, în anul următor și în cei care au urmat. Au rămas, cu mintea și sufletul, credincioși idealurilor din 16-21 decembrie 1989. Acum suntem mai puțini. Unii și-au pierdut viața chiar atunci, alții, mai târziu. Unii și-au pierdut idealurile, alții, poate, doar le-au uitat. Avem nevoie de recuperarea memoriei sacrificiului fondator pentru a înțelege adevărul istoriei", subliniază Emil Constantinescu.

Comentarii