După ultimul protocol, "prerogativele premierului rămân intacte", susține șeful Guvernului

Premierul Florin Cîțu susține că, după cel mai recent protocol semnat de liderii Coaliției, "prerogativele constituționale ale premierului rămân intacte".

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 25.04.2021 - 13:12

Premierul Florin Cîțu susține că protocolul semnat, în seara zilei de marți, 20 aprilie 2021, de liderii Coaliției aflată la guvernare nu aduce "ceva nou" și că, în urma acestui protocol, "prerogativele constituționale ale premierului, ale președintelui, ale Parlamentului rămân intacte".

„Aseară nu s-a discutat Constituţia, nu are sens să vorbim despre aşa ceva, prerogativele rămân aceleași", a explicat șeful Executivului.

Premierul Cîțu a răspuns, astfel, miercuri dimineață, când a fost rugat de jurnaliști să spună dacă acest protocol îi reduce din atribuțiile sale constituționale, ca șef al Guvernului.

Protocolul de marți seară este cel care, aparent, a soluționat criza politică generată acum o săptămână prin demiterea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății.

Premierul Cîțu a lăsat să se înțeleagă că a avut și discuții directe cu lideri din USR PLUS care l-au criticat, unul dintre aceștia fiind ministrul Drulă, dar a refuzat să spună cum au decurs aceste discuții.

Comentarii