Foto: ProTV

Dragnea îi cere lui Dăncilă să taie din bugetul serviciilor

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că a rugat-o duminică pe premierul Viorica Dăncilă să analizeze posibilitatea reducerii sumelor alocate serviciilor secrete şi să le redistribuie în alte sectoare.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 03.02.2019 - 15:28

Liviu Dragnea a adăugat că, în cazul în care Guvernul nu va decide în acest sens, va fi depus un amendament în Parlament. „I-am rugat să analizeze sumele serviciilor secrete. Cred că sumele importante de aici pot fi relocate în sănătate, de exemplu. Eu mă gândesc că un program de acordare gratuită cu toţi copiii din România de vitamina D este tot un program de siguranţă naţională. Program pentru diabet. Şi doamna prim-ministru cu domnul ministru au spus că vor analiza, dacă pot face în Guvern această modificare, dacă nu, eu sigur o să fac la Parlament”, a afirmat Liviu Dragnea, la Parlament.

Întrebat dacă nu este necesar avizul CSAT pentru a face această modificare, preşedintele PSD a răspuns ironic: „E nevoie de avizul lui Iohannis şi pentru viaţă? Parlamentul nu cere aviz de la nimeni”, notează Mediafax.

Bugetele Serviciului Român de Informaţii, al Serviciului de Informaţii Externe, al Serviciului de Protocol şi Pază şi al Servicului de Telecomunicaţii speciale au creşteri, conform proiectului de buget cuprinse între 4,8% şi 69% faţă de anul trecut.

Conform proiectului, bugetul SRI este de 2,4 miliarde lei, cu o creştere de 4,8% faţă de anul trecut, cel al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale de 604 milioane lei, cu o creştere de 69%, bugetul SPP de 233 milioane lei, în creştere cu 20% iar bugetul SIE de 309 milioane lei, în creştere cu 8,5%.

Comentarii