11.1 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăPoliticăDeputat, băgat de AUR în Parlament, condamnat definitiv pentru loviri și alte...

Deputat, băgat de AUR în Parlament, condamnat definitiv pentru loviri și alte violențe

El este acuzat că în vara lui 2019 a blocat în trafic un șofer pe care l-a bătut.

Curtea de Apel Oradea a respins miercuri ca nefondat apelul lui Ioan Mihai Lasca și a menținut decizia din noiembrie 2020 a Judecătoriei Oradea. În august 2019, Lasca a blocat o mașină după care l-a luat la bătaie pe cel aflat la volan. Victima a suferit răni multiple (TCF, fractură perete lateral sinus maxilar stâng, hemosinus asociat, chist subarahnoidian, nevralgie trigeminală) și a avut nevoie de 20 de zile de îngrijiri medicale.

Incidentul a fost filmat de un alt șofer, iar imaginile au fost folosite ca probă în proces.

Mihai Lasca le-a spus anchetatorilor că, intersectându-se în zona Aeroportului din Oradea, șoferul celeilalte mașini „l-a salutat ironic cu un semn obscen, arătându-i degetul mijlociu, fapt care l-a determinat să întoarcă autoturismul (…) cu scopul de a-l ajunge și de a-l opri pentru a discuta cu acesta privind obiceiul de a-l saluta cu semne obscene indiferent de locul intersectării”.

Numele lui Mihai Ioan Lasca apare într-un alt dosar aflat pe rolul Tribunalului Oradea şi instrumentat de DIICOT Oradea, vizând constituirea unui grup infracţional organizat.

AUR, partidul pe listele căruia a intrat Lasca în Parlament, l-a exclus în martie din grupul parlamentar.

„Este poate pentru prima dată în istoria parlamentului când un deputat ales este condamnat definitiv pentru loviri și alte violențe în timpul mandatului. (…) Pentru AUR, patriotismul a fost doar o unealtă de propagandă. Îi înțeleg pe bihorenii care au fost vrăjiți de discursul AUR, le înțeleg nemulțumirile, mai ales după un an de pandemie. Însă în loc de politicieni cinstiti, s-au ales cu condamnați penali. În loc de un nou ajutor în lupta împotriva corupților, ne-am ales cu un partid, ajuns cel mai mare susținător al Secției Speciale. În loc de un partid care să pună interesele românilor pe primul loc, ne-am ales doar cu o anexă a PSD – partidul împotriva căruia am protestat. Au intrat în Parlament prin manipulare, munciuni și conspirații, având trambulina pandemia de COVID care a lovit în milioane de români” a scris deputatul USR Silviu Dehelean, pe Facebook. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă