Foto: George Călin, INQUAM PHOTOS

Declarația lui Klaus Iohannis despre situația centrelor de vaccinare din țară

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat, marți, la finalul vizitei la centrele de vaccinare de la Romexpo, că foarte multe astfel de centre din ţară vor începe să funcţioneze în zilele următoare, pe măsură ce în România vor ajunge tot mai multe doze de vaccin.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 19.01.2021 - 14:25

„Aici, la acest centru, vor putea să fie vaccinate până la 3.000, poate chiar 4.000 de persoane pe zi. În această săptămână deja centrul începe efectiv, cum foarte multe centre în toată țara încep în aceste zile să funcționeze. Vor crește gradual capacitatea, așa cum vor veni din ce în ce mai multe doze de vaccin, și noi avem cu toții speranța ca până în vară să avem suficiente persoane vaccinate pentru a termina cu această pandemie”, a spus șeful statului.

 Acesta a menționat că tot mai mulți români încep să își manifeste dorința pentru a se imuniza împotriva COVID-19: „Sunt foarte bucuros să constat că atmosfera în general se schimbă și foarte multă lume dorește să se vaccineze. Este o schimbare pe care o salut în mod explicit, o schimbare de atitudine, și, în săptămânile și lunile următoare, cum vor veni tot mai multe doze de vaccin, tot mai multă lume va beneficia efectiv de serviciul de vaccinare”.

Președintele a atras atenția asupra faptului că simpla vaccinare nu rezolvă pandemia și i-a îndemnat pe cetățeni să respecte măsurile sanitare obligatorii. „Însă vreau și cu această ocazie să atrag atenția publicului: vaccinarea singură nu rezolvă pandemia! Până când vom avea foarte mulți oameni vaccinați, este nevoie de respectarea cu strictețe a tuturor măsurilor impuse. Ne dorim cu toții să ne întoarcem cât se poate de repede la o viață normală, dar acest lucru este posibil dacă, pe de o parte, respectăm restricțiile, pe cealaltă parte, un număr important, 60-70% din populație trebuie să fie vaccinată și atunci, dacă facem lucrurile așa cum trebuie, poate deja în această vară să ne întoarcem la o viață normală”, a încheiat Iohannis.

Comentarii