13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăUPDATE Daniel Florea, obligat de instanță să publice bugetul Primăriei Sectorului 5

UPDATE Daniel Florea, obligat de instanță să publice bugetul Primăriei Sectorului 5

Procesul a fost inițiat de candidatul pentru Consiliul Local Sector 5 din partea Alianței USR PLUS Alexandru Dimitru, de profesie avocat. 

Potrivit deciziei, Tribunalul București obligă pârâta Unitatea Administrativ Teritorial Sector 5, prin primar, să comunice reclamantului informațiile publice privind bugetul UAT sector 5, cu toate cele 80 de anexe și rectificări bugetare adoptate până la data de 14.08.2019, data formulării cererii de către reclamantă. 

„Am câștigat în numele PLUS litigiul împotriva Primăriei Sectorului 5 ce are ca obiect obligarea acesteia de a pune la dispoziție bugetul defalcat aferent anului 2019 – dosar nr. 30448/3/2019,” a scris Dimitriu pe Facebook.

El arată că, în vara lui 2019, a solicitat Primăriei Sectorului 5, condusă de Daniel Florea, să îi pună la dispoziție, defalcat, Bugetul Primăriei Sectorului 5. Nu a primit niciun răspuns așa că s-a adresat Tribunalului București. În instanță, atât în primul ciclu procesual (Tribunalul București), cât și în recurs (Curtea de Apel București), Primăria a fost reprezentată de avocați care au fost plătiți din bani publici.

„Realizați absurdul situației? Cetățenii își doresc să afle cum le sunt cheltuiți banii, iar Primăria angajează avocați din banii cetățenilor pentru a se opune furnizării acestor informații,” a arătat Dimitriu. 

Bugetele primăriilor sunt informații de interes public și ele nu pot fi secretizate. 

UPDATE Alexandru Dimitriu a declarat pentru România liberă că urmează să pună în executare în contencios decizia. „O să o învestesc cu formulă executorie, o duc la instanță și o să încep procedura de executare. Executarea în cazurile acestea se face în felul următor: este somată Primăria să pună la dispoziție și dacă nu se conformează sunt cerute penalități de la primar, de la el personal. Nu știu ce o să facă pentru că opacitatea Primăriei sectorului 5 este foarte mare,” a declarat Dimitriu, subliniind că în acest caz sunt cu siguranță ascunse documente. 

El a mai spus că PSD-ul a avut o majoritate clară în Consiliul Local din perioada 2016-2020 și că aceștia puteau aproba orice proiect, inclusiv acest buget care a fost votat fără ca anexele să fie publice. În consiliul care tocmai a fost ales și urmează să fie învestit, majoritatea PSD+PPU va fi mult mai fragilă – 14 consilieri, în timp ce opoziția va avea 13 consilieri.  

Cele mai citite

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...
Ultima oră
Pe aceeași temă