7.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăPoliticăDăncilă pune tunurile pe Iohannis. Șefa PSD reia teoria statului paralel

Dăncilă pune tunurile pe Iohannis. Șefa PSD reia teoria statului paralel

“L-am văzut cu toţii pe Rareş Bogdan, portavocea preşedintelui Iohannis, ameninţându-mă cu procurorii. Citez: “Dăncilă să se pregătească de o dezbatere cu procurorii”. Ce să înţeleg? Pentru că am îndrăznit să-l chem pe preşedinte la o dezbatere în faţa românilor sunt ameninţată cu procurorii şi cu dosare? Că, aşa cum i s-a întâmplat lui Victor Ponta, când a candidat în 2014 împotriva lui Klaus Iohannis, şi aşa cum i s-a întâmplat lui Dan Barna, care spera că ajungă în turul doi, şi a avut dosar penal, acelaşi lucru trebuie să i se întâmple şi lui Viorica Dăncilă? Sunt foarte multe coincidenţe, sunt foarte multe lucruri care sunt nefireşti pentru un stat membru al UE. Ne îndreptăm spre un monopol de putere, pe care îl vrea preşedintele Iohannis, cel care vrea să conducă România din calitatea sa de preşedinte, cel care conduce Guvernul României, cel care vrea să conducă Parlamentul României, cel care vrea să aibă puterea absolută în România. Acum, la 30 de ani de la căderea comunismului, vedem un preşedinte dictator, care vrea să aibă puterea şi să o folosească împotriva celor care nu acceptă să meargă pe drumul pe care îl creionează el sau nu acceptă să facă ceea ce li se ordonă”, a declarat Viorica Dăncilă, într-o conferinţă de presă la sediul PSD, potrivit Agerpres.

Preşedintele PSD a afirmat că nu are o problemă în a discuta cu procurorii, pentru că nu are nimic de ascuns.

“De aceea, îi cer domnului Iohannis să iasă public să dea explicaţii întregii ţări de ce domnul Rareş Bogdan, purtătorul de mesaj al domnului Iohannis, are informaţii despre ceea ce vor să facă procurorii. Este inadmisibil ca un partid politic să vină în faţa oamenilor şi să spună pe cine vor chema procurorii la audiere, ce vor să facă procurorii, efectiv să nu ţină cont de independenţa justiţiei. Toate aceste lucruri trebuie să ne îngrijoreze, toate aceste lucruri arată disperarea, arată că avem un preşedinte dictator, care, dacă nu reuşeşte să vină la o dezbatere şi să le spună oamenilor ce a făcut în cinci ani, ce vrea să facă în următoarea perioadă, atunci îşi trimite mesagerii ca să îi ameninţe pe contracandidaţi cu dosare penale şi cu discuţii cu procurorii”, a mai susţinut Dăncilă.

Potrivit liderului PSD, “pentru corectitudine, pentru responsabilitate, pentru respectul pe care trebuie să-l aibă faţă de români, candidatul Iohannis trebuie să vină în faţa românilor şi să dea explicaţii de ce a venit cu aceste ameninţări împotriva contracandidatului la alegerile prezidenţiale”.

“Este un lucru fără precedent, este un lucru pe care nimeni nu trebuie să-l accepte. Azi este Viorica Dăncilă, mâine poate este un alt român care nu este de acord să i se taie pensia sau să i se taie salariul. Ce va face Klaus Iohannis? Va trimite un alt mesager ca să-l ameninţe că va fi chemat de procurori?”, a adăugat Viorica Dăncilă.

În opinia acesteia, “dacă principalul obiectiv al preşedintelui este a dărâma un guvern, atunci ne întoarcem în comunism”.

Cele mai citite

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale modifică legislația din domeniul asistenței sociale

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță modificarea a șase acte normative din domeniul asistenței sociale. Schimbările au fost aprobate de deputați. Acestea vor aduce...

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...
Ultima oră
Pe aceeași temă