15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăPoliticăLiderii USR PLUS cer în Coaliție demiterea premierului Cîțu și l-ar vrea...

Liderii USR PLUS cer în Coaliție demiterea premierului Cîțu și l-ar vrea înapoi pe Orban

Cei doi copreședinți ai USR PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș, vor cere în Coaliție demiterea lui Florin Cîțu din funcția de prim-ministru.

Această cerere va fi exprimată în ședința Coaliției de guvernare (PNL, USR PLUS, UDMR) care se va desfășura luni, 19 aprilie 2021, a anunțat deputatul Iulian Bulai (USR PLUS).

Potrivit acestuia, USR PLUS acceptă ca PNL să numească un alt premier din rândul liberalilor, iar din punctul de vedere al USR PLUS, cel care ar fi potrivit să preia funcția de șef al Guvernului în locul lui Cîțu ar fi Ludovic Orban, care a fost premier anul trecut.

„L-am cunoscut mult mai bine pe Ludovic Orban în ultimele patru luni și îți dai seama de faptul că poate că noi am greșit în decembrie, când am spus fără Ludovic. Domnul Orban este un om cu o experiență politică uriașă”, declara acum două zile deputatul Bulai, la postul de radio RFI.

Pe de altă parte, USR PLUS are câteva variante de ministru al Sănătății, în locul lui Vlad Voiculescu – demis de premierul Orban. Potivit negocierilor purtate în Coaliție, postul de ministru al Sănătății este al USR PLUS.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...

Clotilde Armand s-a înscris pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand și-a depus, joi, candidatura pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1, din partea Alianței Dreapta Unită, potrivit jurnalul.ro. „Am un mesaj pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă