17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăPoliticăCongresul Partidului Popular European se desfășoară la București. Printre invitați se numără...

Congresul Partidului Popular European se desfășoară la București. Printre invitați se numără Ursula von der Leyen, Roberta Metsola, Maia Sandu și cancelarul Nehammer

Invitați de cel mai înalt rang, printre care se numără Ursula von der Leyen, Roberta Metsola, Maia Sandu și cancelarul Karl Nehammer, vin la București, pentru a participa la Congresul Partidului Popular European.

Congresul din România al Partidului Popular European are loc în perioada 6 – 7 martie 2024, gazda oficială a evenimentului fiind PNL. Principalii invitați străini vor sosi încă din 5 martie 2024. De exemplu, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, se află deja la București și are o întâlnire cu premierul Marcel Ciolacu, la Palatul Victoria, de la ora 9. Tot astăzi, 5 martie, de la ora 12, președinta Maia Sandu se întâlnește cu președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Europarlamentarul român Siegfried Mureşan, vicepreședinte al PPE, a anunțat că „săptămâna aceasta, Europa îşi dă întâlnire în România. În perioada 6 – 7 martie, noi, Partidul Naţional Liberal, găzduim, la Bucureşti, Congresul Partidului Popular European, cea mai mare familie politică europeană”. Siegfried Mureşan a precizat câteva puncte din program: „Vom adopta Manifestul Partidului Popular European pentru alegerile europene din iunie 2024, vom adopta strategia PPE pentru alegeri, o vom vota pe Ursula von der Leyen drept candidat al Partidului Popular European pentru funcţia de preşedintă a Comisiei Europene şi pentru următorii 5 ani”.

În ziua de 6 martie, Mureşan va lua cuvântul în plenul Congresului, în calitate de vicepreşedinte al PPE.

O serie de oficiali români susțin că, la Congresul PPE, cancelarul Austriei ar putea fi convins să accepte primirea României în Schengen, în anul 2024. Această speranță a fost exprimată inclusiv de președintele PNL și al Senatului, Nicolae Ciucă.

Amintim că, la Consiliul JAI din 4 – 5 martie 2024, care se desfășoară la Bruxelles, nu este prevăzut niciun vot cu privire la extinderea Spațiului Schengen.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Jack Grealish ar putea ajunge alături de Horațiu Moldovan! Atletico a pus ochii pe englez

În vârstă de 28 de ani, Jack Grealish își dorește să părăsească Manchester City la finalul acestui sezon. Cunoscut pentru talentul său în atac,...

A născut soția lui George Simion

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a primit un veste bună mult așteptată. Liderul AUR este tată. George Simion a anunțat pe Facebook că...

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă