Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Comsia juridică amână abrogarea recursului compensatoriu

Comsia juridică amână abrogarea Legii recursului compensatoriu

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a amânat, la inițiativa PSD, decizia în privinţa proiectului de abrogare a recursului compensatoriu.

Share

Romulus Georgescu 0 comentarii

27.08.2019 - 16:35

Preşedintele de şedinţă Costel Neculai Dunavă (PSD) a propus amânarea dezbaterii acestui proiect, având în vedere că mai este în dezbatere un proiect pe această temă care nu a fost pus pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare şi cele două proiecte trebuie dezbătute împreună. Propunerea a fost adoptată cu 11 voturi ”pentru”, 9 ”împotrivă" şi o abţinere.

Deputatul PNL Florin Roman a precizat că PNL consideră că este important ca deputaţii să se exprime pe acest proiect de lege şi să abroge recursul compensatoriu. ”La ora actuală, în baza acordării beneficiilor compensatorii, avem în libertate 840 de deţinuţi care au fost încarceraţi pentru omor, 73 pentru omor calificat, 355 pentru lovire sau alte violenţe, 191 pentru traficul de minori, 566 pentru viol şi 103 pentru act sexual cu un minor”, a spus Roman, citând o statistică. El a mai menţionat că, din păcate, în lipsa unor intervenţii legislative urgente, sunt noi tragedii. ”1.299 de persoane au fost re-arestate dintre cei care au fost eliberaţi, iar în privinţa numărului persoanelor care au comis infracţiuni extrem de grave, cum este cazul omorului, tâlhăriei, pedofiliei, discutăm de circa 3.000 de persoane care la ora actuală zburdă în libertate pe străzi”, a mai afirmat Roman.

Comentarii