16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăPoliticăCiolacu, mesaj de Ziua internațională a persoanelor vârstnice

Ciolacu, mesaj de Ziua internațională a persoanelor vârstnice

Prezenţa PSD la guvernare reprezintă o garanţie că seniorii României nu vor fi uitaţi şi că interesele lor vor fi corect reprezentate în continuare, a declarat liderul social-democraţilor, Marcel Ciolacu.

“”Vârstnicii reprezintă o valoare a societăţii care poate contribui semnificativ la procesul de dezvoltare”. Asta subliniază Rezoluţia ONU prin care data de 1 octombrie a fost desemnată ca Zi Internaţională a Persoanelor Vârstnice. Dacă generaţiile tinere au meritul de a promova schimbarea şi progresul societăţii, generaţia seniorilor are cu certitudine rolul de a conserva şi de a perpetua valorile fundamentale ale unei naţiuni, adică cele mai importante repere sociale şi morale ale noastre. Cele două categorii nu se concurează, ci se completează”, a scris Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

El menţionează că “PSD are o legătură puternică cu seniorii României”.

“Tocmai de aceea protejarea lor în faţa crizelor multiple pe care le traversăm a reprezentat unul dintre cele mai puternice argumente pentru intrarea PSD la guvernare. Fiecare pachet de măsuri promovat de PSD a conţinut măsuri dedicate acestei categorii, pe lângă programele de susţinere a economiei naţionale şi de protejare a locurilor de muncă. Traversăm o perioadă grea, dar prezenţa PSD la guvernare reprezintă o garanţie că seniorii României nu vor fi uitaţi şi că interesele lor vor fi corect reprezentate în continuare în actul de guvernare. La mulţi ani tuturor seniorilor României”, a transmis Marcel Ciolacu.

Ziua internaţională a persoanelor vârstnice este marcată anual, la 1 octombrie, cu scopul de a promova drepturile acestora, prin încurajarea de a participa activ la viaţa economică, politică, socială şi culturală, dar şi pentru promovarea unei imagini pozitive a îmbătrânirii, lipsită de discriminare, prin incluziune socială.

Instituită la 14 decembrie 1990 de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), în baza Rezoluţiei nr. 45/106, sărbătoarea vârstnicilor a fost iniţiată în 1982. Atunci a fost elaborat un Plan internaţional de acţiune privind ajutorarea persoanelor în vârstă, adoptat de către Adunarea Mondială privind Îmbătrânirea şi aprobat de către Adunarea Generală a ONU, potrivit site-ului www.un.org.

Citește și:

Astăzi este Ziua Internațională a Muzicii

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Premierul Poloniei Donald Tusk are pneumonie. Cum îi va fi afectată agenda politică

Premierul polonez Donald Tusk îşi va restrânge apariţiile publice în următoarele zile după ce a fost diagnosticat cu pneumonie, a anunţat joi biroul său...

Pensionarii primesc cadou de Paști de la Guvern. Vor primi banii în avans

Guvernul a adoptat în şedinţa de joi hotărârea care permite plata pensiilor înaintea sărbătorilor de Paşti, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, subliniind că demersul...

NATO a exersat trimiterea rapidă a trupelor în România

Conducerea NATO a verificat capacitatea de a-și trimite rapid trupele în România, prin Slovenia și Ungaria, în cadrul unui exercițiu care s-a numit Eagle...
Ultima oră
Pe aceeași temă