15 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăPoliticăCarmen Avram, apel la unitate şi coeziune în rândul fermierilor români

Carmen Avram, apel la unitate şi coeziune în rândul fermierilor români

“Începeţi să vă gândiţi la asocieri, oricât de greu ar fi, pentru că agricultura europeană se schimbă şi va fi extrem de complicat să ne mai impunem punctul de vedere fără ca atunci când cerem ceva să reprezentăm o imagine de forţă şi pentru că, inclusiv pe piaţa internă, aici, la noi acasă, puteţi realiza mai multe dacă vă asociaţi. Eu îi văd pe fermierii străini cum se organizează şi cum fac lobby la Bruxelles, pe lângă europarlamentarii lor şi ar fi esenţial să avem şi noi reprezentanţii noştri acolo, care să militeze pentru interesele tagmei din România.”

Declaraţia eurodeputatului a avut loc în contextul conferinţei live “PAC la start”, organizată şi moderată de Carmen Avram, joi, 18 februarie. Această conferinţă este prima dintr-o serie de întâlniri pe care eurodeputata le va organiza lunar cu reprezentanţii sectorului agricol din România.

Eurodeputatul a atras atenţia asupra aspectelor cele mai importante ale viitoarei Politici Agricole Comune, respectiv plafonarea, plata redistributivă şi eco-schemele, precizând că toate acestea sunt în negociere la nivelul Uniunii Europene, iar vocea fermierilor români trebuie să se facă auzită în forurile europene pentru ca nimeni să nu fie lăsat în urmă.

Green Deal şi ţintele de mediu sunt lucruri foarte sensibile pentru agricultura din România, care trebuie să fie pregătită pentru a face faţă acestor noi provocări. Carmen Avram i-a asigurat pe cei prezenţi la dezbatere că va susţine în continuare ca aceste obligaţii de mediu să fie atinse în mod colectiv de statele Uniunii Europene şi mai mult, să se ţină cont de specificul de ţară la impunerea obligaţiilor de reducere a utilizării pesticidelor şi fertilizatorilor.

Nu în ultimul rând, Carmen Avream a subliniat necesitatea continuării investiţiilor în infrastructura de irigaţii şi obligaţia care îi revine Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale să depună toate eforturile pentru a convinge Comisia Europeană să finanţeze şi în perioada 2021 – 2027 proiectele de investiţii în reabilitarea, modernizarea şi extinderea sistemului de irigaţii din România. “Fără un sistem de irigaţii funcţional nu putem discuta de agricultură performantă în România”, a declarat Carmen Avram.

Conferinţa “PAC la start” face parte din seria de dezbateri AgriDeal, organizată de către eurodeputata Carmen Avram, încă de la începutul anului 2020.

Cele mai citite

VIDEO. Spectacol pe cerul României. Aurora boreală, la o intensitate care nu a mai fost observată de sute de ani

Aurora boreală, unul dintre cele mai fascinante fenomene naturale, a oferit un spectacol rar și uimitor în noaptea de vineri spre sâmbătă, surprinzând locuitorii...

Nicușor Dan în enciclopedia LaRuși

Ilustrație: Marian Avramescu Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, demonstrează din nou că orice naște din familia de AUR a clanului George Simion, tot...

Din 13 mai,o nouă ediție Tezaur: Dobânzi neimpozabile de până la 6,85% pe an la titlurile de stat

COMUNICAT DE PRESĂ Românii pot investi, începând de luni, 13 mai, în titlurile de stat TEZAUR, cu maturități de 1 și 3 ani, cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă