5.5 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăPoliticăBugetul ar putea fi atacat la CCR. Ce are de gând PSD

Bugetul ar putea fi atacat la CCR. Ce are de gând PSD

PSD va decide luni dacă sesizează sau nu Curtea Constituțională (CCR) în privința bugetului pe 2021, a anunțat, la RFI, deputatul social-democrat Daniel Suciu, secretar al Camerei Deputaților.

„Luni avem ședință de Birou Politic Național și vom lua decizia în forurile statutare. Nu este o decizie simplu de luat. Motive sunt extrem-extrem de multe și vă dau un singur exemplu, celebra anexă 703, care nu a existat niciodată, nu există nici o fundamentare legală pentru introducerea acestei anexe, 98% din bani sunt dați exclusiv pentru unități administrativ-teritoriale conduse de PNL și USR, în condițiile în care administrațiile locale conduse de PSD cu adevărat au fost pedepsite de către actuala guvernare””, a spus Suciu.

Social-democrații sunt nemulțumiți că nici un amedament propus de ei nu a fost adoptat

Întrebat dacă guvernările PSD nu au procedat la fel, deputatul a răspuns: „Nu, vă spun cu certitudine. Eu am fost timp de zece luni ministrul Dezvoltării Regionale și niciodată nu am făcut așa ceva”.

Daniel Suciu critică faptul că nici un amendament al Opoziției la bugetul pe 2021 nu a fost acceptat.

„E pentru prima dată când nici măcar un amendament, nici măcar amendamente de corelare pe tehnică legislativă nu au fost aprobate. Cred că e profund nesănătos pentru democrația noastră”, a mai spus social-democratul.

Legea bugetului pe 2021 a fost adoptat de Parlament, marți seara, fără a fi acceptat vreun amendament al Opoziției.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă