10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăPoliticăBreaking news! Semnal de alarmă tras de premierul Ludovic Orban

Breaking news! Semnal de alarmă tras de premierul Ludovic Orban

Orban a declarat, miercuri, la ceremonia de preluare a mandatului de către noul ministru al Transporturilor, Lucian Bode, că Romatsa este executată silit în urma unui litigiu pe care statul român l-a avut cu fraţii Ioan şi Viorel Micula.

“Avem situaţii extrem de critice în mai multe companii: Tarom, CFR Marfă… Până şi Romatsa a ajuns într-o situaţie critică, unde în mod evident va trebui să găsim soluţii, pentru că, din cauza popririlor puse pe contul Romatsa, urmare a deciziei Curţii de arbitraj, în speţa fraţii Micula împotriva statului român, exista riscul ca Romatsa să nu mai funcţioneze”, a afirmat Orban.

Acesta a subliniat că “este vorba de o speţă mai complicată”, apărută ca urmare a invalidării unui ajutor de stat de care ar fi trebuit să beneficieze companiile fraţilor Micula. El a spus că Romatsa poate funcţiona până la sfârşitul anului, dar a arătat că este nevoie de identificarea de soluţii urgente pentru a achita datoria către fraţii Micula.

“A fost invalidat un ajutor de stat de care beneficiau companiile fraţilor Micula, care au atacat la Curtea de arbitraj. S-a dat o decizie, s-a stabilit un prejudiciu, iar ei s-au îndreptat împotriva unor asset-uri şi companii care au cash flow, care au bani şi la ora asta asta fac, trag bani”, a precizat Orban.

De asemenea, premierul a atras atenţia asupra riscului de dezangajare pe care România îl are ca urmare a întârzierilor în implementarea marilor proiecte de infrastructură de transport.

“Suntem aproape de sfârşitul anului 2019 din exerciţiul financiar 2014- 2020 şi toate marile proiecte de infrastructură care sunt finanţate pe POIM sunt într-o întârziere inacceptabilă. Dacă nu avem capacitatea să îndeplinim toate procedurile care trebuie îndeplinite, există un risc major de dezangajare”, a precizat Orban.

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă