19.3 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăPoliticăBoris Johnson, anchetat de Parlament pentru vacanța de lux din Caraibe

Boris Johnson, anchetat de Parlament pentru vacanța de lux din Caraibe

Potrivit săptămânalului The Observer, comisia parlamentară de la Camera Comunelor, însărcinată cu supravegherea respectării regulilor vieţii parlamentare, a deschis o anchetă la începutul săptămânii, mai scrie News.ro. 

Domnul Johnson şi logodnica sa Carrie Symonds, care au anunţat la sfârşitul lui februarie că aşteaptă un copil, au petrecut Anul Nou pe insula privată Moustique din arhipelagul Grenadine.

În declaraţia sa de avere ca deputat, premierul a precizat că vacanţa în valoare de 15.000 de lire sterline (17.300 de euro) i-a fost oferită de omul de afaceri David Ross, un donator al Partidului Conservator. 

Dar Ross a stârnit confuzie negând, într-o primă etapă, că i-a oferit o asemenea sumă lui Boris Johnson, înainte de a reveni asupra afirmaţiilor sale prin intermediul purtătorului său de cuvânt şi a susţine că a fost vorba de un “beneficiu în natură”. 

Partidul Laburist, principala formaţiune de opoziţie, i-a cerut comisiei parlamentare deschiderea unei anchete. Downing Street nu a dorit să comenteze acest anunţ.  

Cele mai citite

Ședința de guvern se ține la Brașov

Ședința de guvern programată în ziua de 14 mai 2024 se va desfășura în municipiul Brașov, anunță un comunicat transmis de la Palatul Victoria. Nu...

Ciolacu: Intenţia clară a Guvernului este ca salariul minim să crească la 3.700 de lei

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marţi că "intenţia clară" a Guvernului este ca salariul minim să crească la 3.700 de lei. Prezent la Braşov, unde...

Hezbollah: Locuitorii strămutați israelieni se pot întoarce acasă dacă se încheie războiul

Şeful grupării insurgente libaneze Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah, a declarat luni că locuitorii din nordul Israelului care s-au refugiat în alte zone din ţară...
Ultima oră
Pe aceeași temă