Berbeceanu: Revocarea din funcție, firească. Cioloș: Nu înțeleg unde se grăbește să plece

Schimb de „replici” pe Facebook între actualul prefect de București, Traian Berbeceanu, și liderul PLUS, Dacian Cioloș, după ce USR PLUS a primit funcția de prefect de București.

Share

Ioana Oancea 0 comentarii

02.02.2021 - 22:01

PLUS este partidul care ar uma să desemneze persoana pentru acest post.

După anunț, Traian Berbeceanu, a scris pe Facebook că „revocarea din funcţia de prefect al municipiului Bucureşti, ca şi numirea, de altfel, sunt decizii politice, fireşti".

„Am acceptat această funcţie în urmă cu trei luni, cu multă bună-credinţă, într-o perioadă deosebit de complicată. Am avut un mandat scurt, dar plin de provocări dintre cele mai grele, cărora nu le-aş fi făcut faţă fără ajutorul vostru, al bucureştenilor, în primul rând, dar şi cu sprijinul total al colegilor din Prefectură şi al colaboratorilor din toate instituţiile", a precizat Berbeceanu.

El şi-a exprimat dorinţa ca „viitorul prefect, cel care va fi nominalizat de USR PLUS, să fie unul dedicat total cetăţenilor municipiului Bucureşti, să fie o persoană care să respecte şi să aplice legea, dincolo de orice fel de interese", "să facă numai lucruri bune".

La rândul său, Dacian Cioloş susţine că pentru funcţia de prefect este urmărită în primul rând „competenţa şi asumarea unor obiective, respectul pentru muncă şi empatia".

„Am văzut că domnul Traian Berbeceanu şi-a luat la revedere de la funcţia de prefect, după negocierile politice în care s-a stabilit unde numeşte prefecţi fiecare partid din coaliţia de guvernare. Eu ştiu că e un om care nu fuge la greu, aşa că nu înţeleg unde se grăbeşte să plece", a scris, marţi seară, pe Facebook, Dacian Cioloş.

El subliniază că în „funcţii publice cu o responsabilitate mare" trebuie "să fie oameni competenţi, care au demonstrat că ştiu ce au de făcut şi e nevoie de multe ori şi de continuitate".

„Lăsând gluma la o parte, situaţia în care ne aflăm presupune ca în funcţii publice cu o responsabilitate mare să fie oameni competenţi, care au demonstrat că ştiu ce au de făcut şi e nevoie de multe ori şi de continuitate. Chiar dacă numirea în funcţia de prefect la Bucureşti revine PLUS, asta nu înseamnă că avem în vedere doar criterii de partid, ci în primul rând urmărim competenţa şi asumarea unor obiective, respectul pentru muncă şi empatia", precizează Cioloş.

Comentarii