Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto:România TV

Bădălău contestă amenda primită şi ridicarea dreptului de port armă

Senatorul Niculae Bădălău contestă în instanţă amenda de 5.000 lei, primită după ce hoţii i-au spart casa şi i-au furat, printre altele, un pistol Beretta. Bădălău contestă şi anularea dreptului de port armă.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 16.12.2018 - 12:10

 

Senatorul PSD Niculae Bădălău contestă în instanţă sancţiunea aplicată de poliţiştii din Giurgiu, primită după ce hoţii i-au spart casa şi i-au furat o armă, care nu era păstrată în condiţii de siguranţă. Primul tras la răspundere a fost Bădălău, căruia i-a fost anulat permisul de port armă, potruivit Mediafax. 
Plângerea contravenţională formulată de senatorul Niculae Bădălău a fost înregistrată pe rolul Judecătoriei Bolintin Vale la începutul lunii decembrie şi încă nu a primit un termen de judecată. Acţiunea este îndreptată împotriva Inspectoratului Judeţean de Poliţie Giurgiu.

Niculae Bădălău a fost amendat de poliţişti cu 5.000 de lei, iar dreptul de port armă i-a fost anulat, deoarece nu ar fi respectat dispoziţiile legii privind regimul armelor şi muniţiilor. Abia după cinci ani şi-ar putea recăpăta senatorul PSD dreptul de a deţine arme de foc.

Niculae Bădălău a încălcat regimul armelor şi muniţiilor, adică articolul 129, punctul 11 din Legea nr. 295 /2004: „Titularul dreptului de deţinere a armelor letale are obligaţia să păstreze armele şi muniţiile înscrise în permisul de armă, asigurate astfel încât să nu permită accesul la ele al persoanelor neautorizate, în condiţiile prevăzute în normele metodologice de aplicare a legii. (...) În cazul in care arma a fost pierdută sau furată din motive imputabile posesorului, măsura anulării dreptului vine cu o interdicţie de autorizare ulterioară pentru o perioadă de 5 (cinci) ani. Anularea dreptului este prevăzută de art. 45, alin. 1, lit. d) si este sancţionată de art. 129, punctul 52, raportat la art. 130, alin. 1, lit. e) cu amendă în cuantum cuprins între 5.001 si 10.000 lei”.

Locuinţa din Giurgiu a lui Niculae Bădălău a fost spartă de hoţi la începutul lunii noiembrie, hoţii sustrăgând mai multe bunuri, dar şi o armă. Purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu, Emanuela Iona Sârbu, a declarat la acea vreme, pentru Mediafax, că sesizarea în privinţa spargerii locuinţei a venit sâmbătă, 3 noiembrie, la ora 9.17 şi a fost făcută de către o femeie din oraşul Bolintin Vale. Arma care i-a fost furată senatorului PSD Niculae Bădălău este căutată de poliţiştii din toată ţara, aceasta fiind implementată în sistem.

Comentarii

loading...