15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăPoliticăAutoritatea Electorală cere datele financiare ale partidelor

Autoritatea Electorală cere datele financiare ale partidelor

Conform unui comunicat al AEP, partidele au obligaţia de a transmite Autorităţii: raportul detaliat al veniturilor şi cheltuielilor realizate în anul precedent, conform art. 49 alin. (1) din Legea nr. 334/2006, până la data de 30 aprilie 2019; situaţiile financiare anuale, conform art. 49 alin. (3) din Legea nr. 334/2006, în cel mult 15 zile de la înregistrarea la organul fiscal competent; toate raportările obligatorii a fi publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, conform art. 51 alin. (2) din Legea nr. 334/2006.

De asemenea, partidele politice care primesc subvenţii de la bugetul de stat trebuie să depună “o copie a raportului de audit statutar efectuat asupra situaţiilor financiare anuale, în termen de 60 de zile de la data efectuării auditului, conform art. 45 alin. (2) din Legea 334/2006”.

“Notificările au fost redactate şi înaintate de Direcţia prevenţie, îndrumare şi monitorizare din cadrul Departamentului de control al finanţării partidelor politice şi a campaniilor electorale, care a fost înfiinţată prin Hotărârea Birourilor permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului nr. 2/2019 privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Autorităţii Electorale Permanente, în vederea prevenirii şi monitorizării neregulilor în finanţarea partidelor politice, a campaniilor electorale şi a campaniilor pentru referendum şi pentru eficientizarea activităţii Departamentului de control al finanţării partidelor politice şi a campaniilor electorale”, menţionează sursa citată.

AEP mai precizează că lista partidelor politice înregistrate în Registrul fiscal deţinut de Autoritatea Electorală Permanentă, conform art. 60 alin. (1) din Legea 334/2006 republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi la Tribunalul Municipiului Bucureşti până la data de 31 decembrie 2019 poate fi consultată accesând https://finantarepartide.ro/wp-content/uploads/2020/03/Lista-partidelor-politice-pana-la-31-dec-2019.pdf.

De asemenea, pe site-ul www.finantarepartide.ro au fost publicate şi cele 165 de notificări transmise partidelor politice, acestea putând fi vizualizate accesând linkul: https://finantarepartide.ro/wpcontent/uploads/2020/03/Adrese_transmise_martie_2020.pdf, mai arată AEP.

Cele mai citite

Cum iluminezi camera în care se află biroul, pentru a fi mai productiv?

Nu ți s-a întâmplat ca atunci când lucrezi la birou să te doară ochii din cauza luminii insuficiente? Dacă lucrezi de acasă, amenajarea spațiului în...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...
Ultima oră
Pe aceeași temă