Foto: Inquam

AUR: PSD, idei și valori ale dreptei fasciste

AUR a lansat un apel public adresat conducerii PSD, solicitându-le social-democraților să “păstreze distanța față de extremismul de dreapta”.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 19.02.2021 - 12:54

“Rezultatele alegerilor parlamentare din 2020 ne-au surprins și îngrijorat profund. În Parlamentul României a intrat un partid al extremei drepte - AUR. Votul cetățenilor pentru acesta îi dă dreptul să fie în Parlament, dar nu obligă partidele democratice să îl considere partener viabil”, se arată într-un comunicat de presă al AUR, remis cotidianului național “România liberă”.

Reprezentanții AUR susțin că PSD “preia idei și valori ale dreptei fasciste interbelice, găzduind un număr important de persoane cu simpatii legionare, inclusiv la nivelul conducerii centrale”.

“De asemenea, îndeamnă la un comportament irațional și iresponsabil în fața pandemiei, răspândind manipulări conspirationiste, așa cum o fac și numeroase ale alte partide de extremă dreapta din Europa. Facem apel la conducerea Partidului Social Democrat să se distanțeze de acest partid. Calea pe care s-a angajat de curând PSD, aceea a unei social-democrații reformate cu aspirații europene, se desparte fundamental de calea acestui partid. Este absolut esențial pentru integritatea democrației românești, ca partidul principal de opozitie să refuze orice colaborare cu AUR, acum și în viitor”, se mai precizează în comunicatul AUR.

Comentarii