Augustin Lazăr

Augustin Lazăr susține că independența procurorilor trebuie apărată cu demnitate și fermitate

Procurorul general Augustin Lazăr susține că independența procurorilor trebuie apărată cu "demnitate" și "fermitate" și vorbește despre "tentativele unor puteri ale statului de a lipsi procurorii români de independență, pe căi dubioase".

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 07.12.2017 - 20:57

"Între a-i proteja pe infractori sau pe victime, parchetul a făcut de mult și tranșant alegerea: va proteja victimele, iar față de infractori va fi ferm, intransigent dar echitabil. Procedând astfel, Ministerul Public își va asuma independența de care trebuie să beneficieze potrivit Constituției României, precum și documentelor internaționale, unele dintre ele devenite prin ratificare parte a dreptului intern, în conformitate cu dispozițiile art. 11 din Constituția României. Răspundem astfel tuturor întrebărilor opiniei publice, tentativelor unor puteri ale statului de a lipsi procurorii români de independență, pe căi dubioase, prin proiecte și proceduri parlamentare viciate ori prin manopere dolosive puse la cale în cercuri politice cu interese împotriva înfăptuirii justiției penale, că Ministerul Public nu va abdica nici de la independență și nici de la fermitate. Independența conferită de Constituția României se apără cu demnitate, fermitate și prin instrumente juridice puse la dispoziție de lege!", declară procurorul general Augustin Lazăr, într-un comunicat transmis, joi, de Parchetul General.

Declarația procurorului general Lazăr intervine în contextul tentativelor coaliției PSD - ALDE de a modifica legile Justiției, inclusiv prin modificări aduse Statutului magistraților.

Comentarii