Anca Dragu nu vrea să demisioneze. Este vorba de funcția de președinte al Senatului, pe care o deține Anca Dragu. Ea este membru USR PLUS.
„Dacă aș pleca din această funcție, parcursul moțiunii de cenzură ar fi și mai greu”, a explicat Anca Dragu.
Ca membru USR PLUS, dacă USR PLUS merge în opoziție, Anca Dragu și-ar putea pierde însă funcția. Anca Dragu nu vrea să demisioneze dar postul de președinte al Senatului este atribuit USR PLUS în calitate de participant la Coaliția de guvernare. Iar USR PLUS este pe punctul să intre în Opoziție.
Pe de altă parte, Anca Dragu admite că ea poate fi demisă printr-un vot în Senat, în condițiile în care PNL și UDMR, care au rămas în Coaliția de guvernare, au mai mulți senatori decât USR PLUS.
„Demiterea mea trebuie să se producă în plenul Senatului”, a afirmat Anca Dragu.
Anca Dragu nu vrea să demisioneze deși miniștrii USR PLUS și-au depus demisiile
Astăzi, 7 septembrie 2021, toți miniștrii USR PLUS din guvernul Cîțu și-au depus demisiile la Palatul Victoria. Tot astăzi, Dan Barna și Dacian Cioloș, copreședinții USR PLUS, vor avea o întâlnire cu președintele Iohannis.
USR PLUS încearcă să depună o moțiune de cenzură contra premierului Cîțu. Moțiunea va fi probabil susținută de AUR. PSD ezită să susțină această moțiune de cenzură. PSD afirmă că își va depune propria moțiune de cenzură și că USR PLUS trebuie să voteze moțiunea PSD.
Disputa dintre USR PLUS și PNL a izbucnit după ce premierul Cîțu a propus demiterea lui Stelian Ion (USR PLUS) din funcția de ministru al Justiției iar președintele Iohannis a aprobat propunerea premierului.
Premierul Cîțu s-a supărat pe Stelian Ion pentru că acesta, în calitate de ministru al Justiției, a refuzat să dea aviz pe un act normativ care ar fi aprobat proiectul de investiții „Anghel Saligny”.
Premierul Cîțu dorea acest aviz în ședința de Guvern de miercuri, 1 septembrie 2021. După ce ministrul Stelian Ion a refuzat să dea avizul, premierul a suspendat ședința de Guvern.