9.9 C
București
sâmbătă, 16 martie 2024
AcasăOp & EdOpiniiSuspendați-i carnetul lui Iohannis! Duce România-n gard

Suspendați-i carnetul lui Iohannis! Duce România-n gard

Modul cum gestionează Klaus Iohannis criza din PNL îl îndepărtează de propriul electorat. Dar nu-i pasă. Toată viața a privit românii de sus. Numai că orbii n-au văzut. S-au dus după al șaselea simț: iluzia. Iar acum tensiunea apasă pe nervii votanților, de li se sparg timpanele de atâta creștere economică și nu mai pot auzi cum pocnesc farurile reziliente. Și surzi și orbi, majoritatea românilor nu vizualizează Marea Resetare, maxima viclenie a bătrânului Schwab de la Davos, acolo unde mai marilor lumii li se trasează circuitul, dar și direcția.
Cârmaciul formelor fără fond e instruit de globaliști să țină românii pe ață, până la noile decizii ale supremilor lumii: de tăiere sau de întindere a sa.

Boxele încă mai ard: “Peeesedeee!”

Românii și-au dorit mereu să revină în Europa. Și au reușit individual. Nu colectiv. În viteza căpătuielilor, mulți n-au băgat de seamă că li se taie ancora, ideea de națiune.

De câteva guverne încoace, președintele o dă mereu de gard. Dar pasagerilor din trafic li s-a livrat muzica dușmăniei și nu au auzit cum se trosnesc nu doar tablele de carton, ci și aspirațiile din același material.

Nu are viziune. N-a trasat nicio linie de construcție. Mare specialist al dărâmărilor, a aplicat doar principiul barosului politic.

Singurul lui proiect “România educată” e plin de truisme, împănate cu neologisme, ca să dea aspicul necesar cărnii fără gust.

desen de Ștefan Popa Popa’S

Președintele nu măsoară decât taliile convenabile

A lansat “zece desiderate,” cum ar lansa eșapamentul turbo-ului prezidențial rotocoale de fum. Acestea sună pompos: „autonomie și gândire critică”, „responsabilitate și integritate ca valori cheie”, „modelul profesorului”, „resurse alocate transparent și eficient”, „școli sigure și sănătoase”, „sistem național atractiv”, „management performant”, „colaborare și stabilitate în sistem rezilient”. I-a dat ministrului educației o stofă bizară și să croiască ce știe el mai bine. Cum să cunoască taliile intelectuale, el, președintele, când n-a măsurat decât taliile făpturilor convenabile?

Ca să fii un artist trebuie să-ți iubești opera. Dar el nu se iubește decât pe sine.

——————————————

“Sasu, când nu are ce face, își dărâmă casa,” zicere sibiană.

————————————————-

Promovează analfabetismul politic

S-a întâlnit la Vila Lac cu reprezentanții #echipeicâștigătoare, implicându-se personal în bătălia internă de partid. Nu-l mai interesează de prerogativele prezidențiale. Oricum nu-l paște nicio suspendare. Toate puterile parlamentare sunt colaboraționiste.

Promotorul României educate susține o bandă politică, un gangster în funcția de prim ministru și analfabeți în funcțiile executive. Nu i-a taxat pentru violul în grup asupra victimei, săraca limbă română. “Considerăm că este dezonorant pentru președintele PNL să susțină campania de linșaj public a premierului susținut de Partidul National Liberal,” spune ultimul comunicat al câștigătorilor prestabiliți. Orice grămătic i-ar putea atrage atenția profesorului, ajuns la puterea supremă, că nu e scris corect în limba noastră. Campania de linșaj nu e a premierului, ci împotriva lui. Sigur că în timpul beției puterii, nu faci distincție dintre “ne-am fript” și “neam fript.” După euforia semnării contractului cu Galatasaray, Gheorghe Hagi, a scos epocala zicere: “voi face totul în detrimentul echipei mele”.

Falanga securistă a pus grav mâna pe puterea în stat. Iar Klaus Iohannis e principalul complice.

Garda elvețiană din PNL așteaptă să treacă taifunul

S-a îmbrăcat în chelner pentru a-i arăta Marelui și Puternicului Nevăzut cum știe el să se pună la dispoziție. Se jupoaie de prestigiu pentru a le mai catifela imaginea bandiților de drumul mare.

L-ar fi schimbat pe Cîțu în ajun de Congres cu generalul izmană, dar știe că e nedorit de partid. Pe reprezentanții neutrilor din PNL – așa numita gardă elvețiană – nu se poate baza. Bătrânii lupi știu că se prefigurează dezastrul guvernării. Simplele lor calcule sunt realiste. Cine ar dori să preia conducerea guvernului, în condițiile în care deficitul balanței comerciale se va reduce anul viitor, prin decizia Comisiei Europene, de la 7,4% prognozat pe 2021, la maximum 5%? De unde se vor scoate 5 miliarde de euro în plus? La care se adaugă alte patru din rate, dobânzi, contribuții comunitare. Nouă mari și late. Numai un nebun s-ar arunca într-o luptă cu doar doi câștigători: zidul și marea finanță mondială.

Purtătorul noului pantof găurit va impune austeritate

Marșul forțat al lui Cîțu și tupeul nemărginit de a mai rămâne prim ministru sunt două elemente consistente ale unui adevăr ascuns: ne paște FMI.

PNL va supraviețui crizei. Chiar dacă Iohannis, în durerea lui, crede că o conducere slabă îi va asigura reîntoarcerea de acolo de unde s-a lansat pe orbită.

Zidul de la Târgoviște are simbolistica sa, exact ca zidul de la poligonul de încercări auto.

Urgent, lui Klaus Iohannis ar trebui să i se retragă permisul de conducere politică. Dar n-are cine să constate că e pe contrasens.

Vocile lumii

Sorin Avram

“Klaus Iohannis este un monument de indiferenţă şi de lene, care şi-ar fi pierdut serviciul de mult dacă ar fi lucrat la orice firmă privată, cât de mică ar fi aceasta. Numai că la stat se poate. Mai ales că este vorba despre stat în stat”, scrie jurnalistul Sorin Avram pe Mediafax.  

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Declarațiile vamale de export ce se făceau pe hârtie se vor face în sistem automatizat

Sistemul destinat procesării declaraţiilor vamale de export care presupunea prezentarea documentelor pe hârtie a fost înlocuit de sâmbătă cu unul nou - Sistemul de...

Militanții au atacat un post militar din Pakistan

Militanții au atacat sâmbătă dimineața un post militar din Pakistan, în apropiere de Afganistan, folosind un vehicul încărcat cu explozibili, ucigând cinci membri ai...

Dan Ștefănescu, afacerist, reținut pentru înșelăciune în cazul “White Tower Ploiești”

Patru persoane, inclusiv omul de afaceri Daniel Ștefănescu și o avocată, au fost reținute de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel...
Ultima oră
Pe aceeași temă