27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăOp & EdOpinii„Se strânge lațul, Traiane!”

„Se strânge lațul, Traiane!”

Există mai multe scenarii și mai multe piste pe care le putem parcurge pentru aflarea răspunsului: ”Se strânge lațul” în jurul gâtului lui Băsescu? O trădează pe Udrea, pentru a-și salva fiica de la aproape inevitabila pușcărie? Mai poate Înalta Curte să reducă pedepsele? Ce va urma în dosarul colaborării lui Băsescu Traian cu Securitatea?

Înainte de a compune un simplu exercițiu de imaginație, să facem un scuba-diving în istorie, pentru a nu ne îneca la prima înghițitură. Cum a procedat Traian Băsescu, atunci când membrii familiei sale au fost săltați cu mascați, e de notorietate. I-a lăsat în plata Domnului. Dar pentru fiică se va bătea sau se va lega de catarg, asemenea lui Orfeu?

Într-un moment istoric, similar celui de azi, Traian Tomescu, oficialul Federației Române de Fotbal, scos din țâțâni la un post de televiziune,  i-a strigat Luceafărului Huilei: “Se strînge laţul, Miroane! Se strînge laţul!” La acea vreme Miron Cosma era copilul alintat al puterii cârmuite de Ion Iliescu.
Scena de la Pro Tv a rămas istorică, mai ales că după puţin timp, liderul minerilor a fost arestat şi condamnat la ani grei de puşcărie.

Astăzi, Sorin Roșca Stănescu și Cozmin Gușă, doi foști camarazi ai “președintelui jucător”, căzuți ulterior în dizgrație, vorbesc despre condamnarea previzibilă a fostului președintelui: “un fleac, l-au ciuruit.”

Dacă îl trimit pe Băsescu după gratii, se oprește pentru o secundă planeta.

Cui îi pasă, totuși, de soarta lui Traian Băsescu?

“Mie îmi place să sug de la licurici,” maxima sa credință exprimată colegului de la “Academia Cațavencu” portretiza obediența președintelui jucător. A călcat pe cadavre în țară, dar s-a închinat Unchiului Sam. E de notorietate în lumea serviciilor afirmația sa “noi dăm sânge, voi dați gloanțe.”

Cinismul secret service-urilor americane și al administrației SUA nu sunt cunoscute de planetă.

Mai știe cineva când au invadat trupele americane în Panama? Și care era motivul? Cum să-l doboare de la putere pe agentului lor secret al CIA, Manuel Noriega? Simplu. Invazia în Panama, de tip blitzkrieg, s-a petrecut exact în perioada în care Revoluția Română din 1989 invada ecranele.

Pe cine mai interesează că după ani de procese, Manuel Noriega se lamenta, în sala de judecată, “George, alta ne era înțelegerea.” Mai trebuie să adăugăm cui se adresa dictatorul panamez? Lui George W. Bush, de pe vremea când era director al CIA.

Se spune de la revoluția franceză încoace că revoluția își devoră fii.

Vocile lumii:

Va fi condamnat!
Cui ar servi, oare, condamnarea unui politician care se conturează, din atitudinea organelor statului, a fi însăși definiția prostiei umane? Scrie Bogdan Tiberiu Iacob pe blogul său. 

CIA, FBI, administrația americană nu au sentimente, doar interese

Băsescu a mâncat bine, a băut bine, s-a lăbărțat pe bărcile de pe Potomac și acum își decontează vasalitatea.

Ce exemplu mai bun despre cinismul FBI și al CIA decât debrifarea Elenei Udrea și salvarea ei din pușcăriile din Costa Rica? Au stors-o, iar acum sistemul o dă la câini. Doar un prost crede că magistratul Claudia Jder a judecat pe inima goală.

Blestemul aruncat public de inculpata, care s-a sacrificat pentru Traian Băsescu, are rațiuni psihologice. E disperată. Își dă seama că promisiunile date de “ocrotitorii” de la FBI n-au fost decât vânare de vânt. Au scos de la ea tot ce știa despre încrengăturile de afaceri ale lui Gittenstein, omul lui Biden în zona de est, și acum o lasă devorată de câinii justiției.

Moartea personajului Elena Udrea e una ritualică

Cât despre Ioana Băsescu, încercarea sa de a-și ajuta părintele e lăudabilă până la limita legii. A făptuit. Acum trebuie să plătească.

Are dreptate Sorin Roșca Stănescu. Dacă ea nu și-a dat seama că amorezul din aceea vreme a fost trimis pentru a fundamenta probatoriul (să dormi cu dușmanul în pat, câtă prostie n.a.), e de neînțeles ce au păzit serviciile secrete ale lui Traian Băsescu.  Nu au identificat cârtița ascunsă în dormitorul fiicei? Acuzarea de azi a Ioanei Băsescu s-a fundamentat pe probele sustrase de cuncubin.

Au făcut-o pe Ioana Băsescu operativ. Exact pe domeniul în care tatăl atotputernic se credea Il Maximo.

Pedepsirea Elenei Udrea și a Ioanei Băsescu are o încărcătură de trotil.

Mai trebui spus ce urmează în familia Băsescu?

 

desen de Ștefan Popa Popa’S

În cazul în care o scoate pe Ioana cu suspendare (prin reducerea pedepsei la 3 ani și jumătate, ceea ce e aproape imposibil), Traian Băsescu se leapădă de Elena din Troia, dar dă dovadă că încă mai negociază cu sistemul.

Orice ar face, părerea mea de pazinic de far, nu scapă de condamnare. Doar o amână.

Mai marii lumii știu că astfel de trădători ca Băsescu trebuie tratați ca atare. Simplii servitori, care și-au vândut până și țințirimul să facă loc dezvoltatorilor imobiliari, cu identitate americană, nu sunt iertați.

Au pus otrăvuri pe masă, acum trebuie să dispară. Nicio urmă să nu lase.

Debriefați, tovarăși, debrifați, că vine decontul! Ar spune cel ce s-a păstrat departe de ițele sistemului de aici sau de dincolo de Ocean.

Asta e viața. Greu e să fii liber, dar și mai greu e să te pretinzi că nu ești servitor.

Îi place sau nu lui Traian Băsescu a fost și rămâne un lacheu, un suspensor al Marelui și Puternicului Nevăzut. I-a lustruit pantofii și acum îi explodează șoseta murdară în față. Asta e. Cine face ca el, ca el să pățească.

Timp de zece ani, cât i-a durat mandatul, a spus că el nu știe nimic. Că totul se țeșea și se învârtea, fără a fi consultat. Măi, să fie? Doar naiv nu poate fi viitorul tată de pușcăriașă.

”Am fost cel mai bine informat om politic dar n-am ştiut decât 10%”, declara rituos în plenul Parlamentului. Acum, cel puțin, își dă seama cu cine s-a încârdășit din cauza bolii puterii. E timpul să deconteze biletul însângeratei lupte a insurgenților străini împotriva poporului român.

Oculta e pregătită să arunce la coș un erou căzut, devenit nefrecventabil. Așa-i în lumea cinismului și a tenebrelor Diavolului.

Doamne, ai milă de trădători și de cei care păcătuiesc, chiar și cu gândul!

 
 

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

VIDEO. FRF a lansat imnul echipei naționale pentru EURO 2024. Piesa se numește „Visăm împreună”

Federația Română de Fotbal (FRF) a lansat astăzi, în colaborare cu PRO TV, postul care va transmite EURO 2024, piesa „Visăm Împreună”, care va...

Israelul și-ar fi amânat operațiunea de la Rafah (Gaza) pentru a se concentra asupra Iranului

Israelul și-ar fi "amânat" operațiunea militară din orașul Rafah, aflat în Fâșia Gaza, întrucât acum Israelul dorește să se concentreze asupra ripostei pe care...

Ucraina s-a retras brusc din acordul cu Rusia, mediat de Turcia, privind cerealele

Rusia şi Ucraina au negociat două luni cu ajutorul medierii Turciei restabilirea înţelegerii care a permis până în iulie anul trecut exportul cerealelor ucrainene...
Ultima oră
Pe aceeași temă