Remedierea, eterna speranță a învățământului românesc

Laurențiu Mușoiu 08.02.2021 - 00:08
Laurențiu Mușoiu

De astăzi, majoritatea elevilor se întoarce în unitățile de învățământ preuniversitar, pentru revenirea la școala față în față și încercând să vindece din sechelele pe care le-a lăsat experiența cursurilor online, prin cursuri remediale.

Share

Este o decizie logică a Ministerului Educației de a impune aceste cursuri remediale, dar, în același timp, desfășurarea lor, în realitate, trebuie supravegheată.

Nu este pentru prima dată când auzim, în școala românească de cursuri remediale, au fost și alți miniștri ai Educației care au venit cu această propunere, înainte de apariția pandemiei, pentru a ajuta elevii care au pierdut pasul cu restul generației lor.

Marea problemă a învățământului românesc, una de care e greu de prognozat dacă vom scăpa cândva, este însă lipsa prevenției.

Cursurile remediale sunt bine venite, dar școala românească are nevoie de o gândire pe termen lung pentru ca procesul didactic să devină eficient pentru toți elevii și pentru a preveni experiențe nefericite precum a fost organizarea cursurilor exclusiv online.

Până acum, nu am avut un ministru care să vină cu proiect real în acest sens.

Am avut doar discursuri politice.