21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăOp & EdOpiniiRăzboiul rece pentru posturile directorilor de școli

Războiul rece pentru posturile directorilor de școli

Condițiile vitrege din timpul pandemiei, vacanța de primăvară și anul școlar în curs prelungite, par să ofere un moment de respiro directorilor de școli impuși pe criterii strict politice, pentru a încerca să-și securizeze fotoliile.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că nu dorește organizarea concursului pentru ocuparea posturilor de directori înainte de examenele naționale.

Într-adevăr, ar fi o perioadă mult prea aglomerată, ca aceste concursuri să aibă loc aproape de primele probe ale Bacalaureatului.

În același timp, li se mai oferă ceva zile în plus directorilor numiți politic pentru a folosi toate mijloacele în vederea păstrării funcțiilor de  conducere ale unităților de învățământ preuniversitar.

La o conferință organizată recent de o ONG, s-a anunțat înființarea Asociația Directorilor din România, care, teoretic, ar trebui să lupte împotriva politizării sistemului de învățământ.

Având în vedere că, în acest moment, cei mai mulți directori de școli sunt numiți politic, pare absolut aberantă ideea că o asociație profesională formată de aceștia poate lupta împotriva politizării învățământului.

Din nou înțelegem că, pentru aceste personaje, politizarea Educației este doar atunci când se pune problema ca ele să fie schimbate din funcție.

În plus, această amânare a concursurilor pentru ocuparea posturilor de directori ar putea să vină cu efect de bumerang asupra lui Sorin Cîmpeanu, care, până după examenele naționale va fi mult mai uzat politic, iar viitorul său la conducerea Ministerului Educației ar putea depinde și de modul în care este gestionat sfârșitul anului școlar.

Directorii de școli cu influență în PNL ar putea avea ceva de spus împotriva lui Cîmpeanu, profitând de context.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...
Ultima oră
Pe aceeași temă