Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

“Perle” înainte de Bac

Laurențiu Mușoiu 15.06.2020 - 10:19
Laurențiu Mușoiu

Anul școlar 2019 – 2020 s-a încheiat în condiții excepționale, din cauza pandemiei de coronavirus și prin decizii mai mult sau mai puțin neinspirate, pripite sau tardive ale celor care conduc învățământul românesc.

Share

Din nefericire, al doilea semestru a fost, în cele mai multe cazuri, unul în care elevii care doreau să învețe au fost lipsiți de un suport important, cel al interacțiunii fizice cu dascălii, iar cei care nu dau doi bani pe școală au fost în culmea fericirii.

Mulți spun că dacă elevul vrea să învețe, învață și de acasă, dar acest lucru este parțial adevărat.

Mai ales la grădiniță, școala primară și gimnaziu prezența fizică în colectivitatea școlară și alături de dascăl este foarte importantă pentru dezvoltarea copilului, acest lucru fiind prezentat în numeroase studii de psihopedagogie.

În schimb, cei care nu au vrut niciodată să vină la școală, dar, 10 clase sunt obligatorii, au primit un mare bonus.

Mai mult, după declarațiile ministrului Monica Anisie și decizia acesteia sau a președintelui Klaus Iohannis – nu este clar a cui, dar tindem să credem că a șefului statului – de a copia mediile de pe primul semestru, toți chiulangii au înțeles că trebuie să fie promovați.

Astfel, în acest an, am avut parte de o mulțime de perle, înainte ca Bacalaureatul măcar să înceapă.

Iată câteva exemple:

În capitala unui județ de munte, să spunem, un elev i-a explicat profesorului că nu a participat la nicio oră online pentru că nu a avut acces la internet, dar i-a transmis acest mesaj dascălului prin intermediul e-mail-ului și pe WhatsApp.

Un alt elev “extrem de silitor” și-a motivat absența de la cursurile online prin lipsa de timp, cauzată de prezența la antrenamente, practicând sport de performanță, dar în condițiile în care toate bazele au fost închise.

Cu chiu, cu vai, intrat în Bacalaureat, un absolvent de clasa a XII-a a venit la școală doar în prima zi a cursurilor de pregătire și nu pentru a-și îmbogăți cunoștințele, ci pentru a vedea unde sunt amplasate băncile în care vor sta candidații și cum sunt îndreptate camerele. Concluzia absolventului de liceu a fost “Nu o să se vadă nimic. Putem copia fără probleme și cu măștile pe gură putem vorbi, pentru că nu o să se vadă”.

Iar ca circul să fie complet, Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) informează că a fost notificat de EduPedu cu privire la existenţa unui site fraudulos, care promite furnizarea subiectelor pe care liceenii urmează să le primească la Bacalaureat.

Câtă vigilență!

Comentarii

loading...