15.4 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăOp & EdOpiniiNu se prelungește actualul an școlar

Nu se prelungește actualul an școlar

L-am văzut și pe ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, că susține prelungirea anului școlar 2022 – 2023, dar și pe cel în curs, în tentativa de a recupera din pregătirea elevilor.

Am aflat însă de la surse oficiale din Ministerul Educației că anul școlar în curs nu va fi prelungit.

În ciuda dorinței ministrului Sorin Cîmpeanu de a fi prelungit și actualul an școlar, există multă opziție, atât din partea partenerilor de dialog social, cât și din sfera actualei puteri politice.

Este greu de crezut că se va ajunge măcar la un an școlar prelungit 2022 – 2023.

Totuși, trebuie să ne așteptăm ca declarativ atât sindicatele din învățământ și organizațiile de părinți și elevi, cât și politicienii, să manifeste susținere pentru prelungirea cursurilor.

În tipicul stil neaoș, se va merge însă pe: lasă, că merge și așa.

Lacunele în pregătirea elevilor, după un an de învățământ aproape exclusiv online sau fără educație în totalitate, sunt enorme.

Ministerul Educației nu livrează imaginea completă, deoarece aceasta ar indica un peisaj apocaliptic pentru societate în viitor.

Cu siguranță guvernanților nu le cade foarte bine nici că vor fi nevoiți să aloce mai multe fonduri pentru plata cadrelor didactice, în cazul în care le vei mări orele de predare.

Ne-am obișnuit ca Învățământul să fie un domeniu subfinanțat, de peste treizeci de ani, și ar fi probabil anormal, din perspectiva politicienilor de pe Dâmbovița, să stricăm această tradiție.

Și dacă tot aducem în discuție finanțarea, poate că actuala conducere a Ministerului Educației, conștientă că problemele din sistemul de învățământ preuniversitar nu vor dispărea prea curând, ar trebui să se gândească mult mai serrios la digitalizare.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Cluburile participante în noul format al Champions League vor primi și mai mulți bani. Anunțul UEFA

UEFA le-a transmis federaţiilor membre şi cluburilor modul detaliat în care vor fi repartizaţi banii în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, care se va...

Cresc importurile de electricitate din Ucraina după atacurile rusești

Importurile zilnice de electricitate din Ucraina vor atinge cel mai ridicat nivel din acest an, după ce o serie de atacuri cu rachete rusești...

Aproape 80 de percheziții, în 4 județe și în Capitală, într-un dosar de contrabandă cu țigări. Prejudiciu de aproape 13 mil. euro

Aproape 80 de percheziţii au loc în această dimineaţă în 14 judeţe şi în Capitală, într-o cauză ce vizează destructurarea a două grupuri infracţionale...
Ultima oră
Pe aceeași temă