8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăOp & EdOpiniiMiniștrii se bat, elevii pierd, premierul se uită

Miniștrii se bat, elevii pierd, premierul se uită

Cei mai mulți elevi abia începuseră să se reacomodeze cu ritmul firesc de învățare, după efectul îngrijorător pe care l-a avut predarea online dintr-un sistem total nepregătit pentru o asemenea etapă.

Acum, o nouă întrerupere, de aproximativ o lună, ar reduce șansele de recuperare a pierderilor din pregătirea elevilor aproape la zero.

De menționat că această eventuală prelungire a amânării închiderii anului școlar în curs va implica și amânarea Evaluării Naționale, care ar urma să fie mutată după Bacalaureat.

Același Sorin Cîmpeanu mai afirma că a fost nevoit să accepte această modificare a calendarului anului școlar, pentru a fi semnat ordinul comun al miniștrilor Sănătății și Educației care să permită închiderea școlilor doar în cazul localităților carantinate, nu și acolo unde rata de infectare cu COVID-19 a depășit 6/1.000 de locuitori.

O pastilă de discurs politic din partea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, pe care șeful de la Educație pare să o fi înghițit-o.

Acest nou ordin comun este ceea ce numim “frecție la picior de lemn”.

Ce rost mai are prevederea că școlile nu se mai închid doar la 6/1.000 cazuri de infectare, cât timp, la această incidență, ministrul Sănătății, prin structurile din subordine și colegii de partid din teritoriu, poate decide carantinarea oricărei localități.

Să nu uităm că avem, acum, un prefect al Capitalei din același partid cu Vlad Voiculescu, USR, spre exemplu.

Concret, un om despre care foarte mulți medici cu experiență spun că nu are niciun fel de expertiză în Sănătate și care, cert, nu are expertiză în domemniul Educației (încă nu ne-am lămurit ce și pe unde a studiat), a ajuns să decidă soarta acestor domenii esențiale pentru viitorul societății românești.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....

Prezentarea „Cinematografia românească azi” susținută de cineastul Liviu Carmely și proiecția filmului „Povestea unui pierde-vară” la ICR Tel Aviv

Institutul Cultural Român a organizat și găzduit, în data de 18 aprilie, prezentarea „Cinematografia românească azi” susținută de cineastul israelian de origine română Liviu...

VIDEO. Caz halucinant la Sibiu. Bolid de zeci de mii de euro, dar fură 20 de lei dintr-o cofetărie

Proprietarul unui lanț de cofetării din zona Sibiului a luat măsuri în urma unei creșteri a furturilor și a instalat camere de supraveghere în...
Ultima oră
Pe aceeași temă