8.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăOp & EdOpiniiMatematicienii neiscusți ai statului condamnă școala

Matematicienii neiscusți ai statului condamnă școala

Firește motivul invocat este cel al protejării sănătății populației.

Este însă evident că autoritățile fie nu cunosc adunarea și scăderea, fie și-au prins capul în procesul de controlat cifrele pandemiei.

Ni se livrează tema falsă că au fost luate toate măsurile posibile pentru a se limita răspândirea COVID-19 în unitățile de învățământ.

Ministrul Sorin Cîmpeanu anunța zilele trecute că 50% dintre cadrele didactice s-au vaccinat deja.

Este foarte important să menționăm că este vorba de 50% din totalul celor care au dorit imunizarea, ceea ce reprezintă, în preuniversitar în jur de 50%.

Prin urmare, optimist, am putea susține că s-au vaccinat 25% din cadrele didactice.

În plus, mai trebuie menționat că mediul academic a fost mai dispus la vaccinare decât preuniversitarul.

Acestea în condițiile în care cele mai mari probleme sunt în preuniversitar.

Mai mult, sunt cadre didactice care s-au răzgândit și nu au mai vrut să fie imunizate împotriva Sars COV 2, cel puțin pentru moment.

Acest fenomen se datorează slabei organizări a campaniei de vaccinare și a comunicării publice deficitare.

Imaginile cu cozile de cadre didactice, de la centrele de vaccinare, neconcordanța dintre listele ISJ-urilor și cele ale DSP-urilor au condus și, într-adevăr, unele reacții adversere, ce erau inevitabile, i-au determinat pe mulți profesori să se răzgândească.

În concluzie, dacă nu vrei să fii ipocrit, nu poți spune că această campanie de imunizare a cadrelor didactice este una de succes.

Să nu uităm și cât a durat pentru a se prioritiza imunizarea cadrelor didactice.

Dar ca să nu se mai plângă nimeni, autoritățile au găsit soluția ideală: tragem obloanele.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă