13.1 C
București
luni, 18 martie 2024
AcasăOp & EdOpiniiMarea familie a afacerilor din universitățile private și de stat

Marea familie a afacerilor din universitățile private și de stat

De menționat că această afacere este una minoră, în comparație cu marile “manevre” din instituțiile de învățământ private și de stat din țara noastră.

De ani buni și căminele marilor universități de stat sunt umplute cu angajați care au proprietăți imobiliare, dar preferă să locuiască pe banii instituției și să mai scoată ceva bani din chirii.

La Universitatea “Titu Maiorescu” s-a trecut la nivelul următor: s-a cerut un teren de la Primăria Capitalei, invocându-se latura socială, și s-a transformat într-o afacere imobiliară frumoasă.

Nu ar trebuie să mire pe nimeni acest lucru, doar dacă se aruncă o privire asupra listelor cu politicienii care au predat la această instituție de învățământ superior.

De fapt, atât învățământul de stat, cât și cel privat din România sunt conduse de persoane care nu au un scop academic, ci doar unul politic.

Capacitatea de cazare este un aspect important ce trebuie avut în vedere în procesul de evaluare și acreditare a unei instituții de învățământ superior.

Este responsabilitatea Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS) de a constata abateri precum cea de la “Titu Maiorescu”.

Apar periodic, la interval de câțiva ani, scandaluri precum cel al diplomelor cumpărate de la Universitatea “Spiru Haret” și multe alte nereguli din instituții de învățământ superior.

Elementul comun al tuturor acestor cazuri este că ARACIS și-a efectuat controalele la instituțiile respective și nu a constatat nicio neregulă.

Ar fi și suprinzător ca membrii ARACIS, mulți de asemenea cu puternice interese de partid, să constate manevrele colegilor din universități.

Iar ARACIS este organismul cu care ar trebuie să se consulte Ministerul Educației…

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Reprezentanții Comisiei Europene, în vizită la București. Discuții despre situația fiscală a României, cererea de plată numărul 3

Reprezentanții Comisiei Europene derulează o vizită la București în perioada 18-21 martie, iar discuțiile se axează pe situația fiscală a României, cererea de plată...

Astrele conspiră pentru rămânerea lui Nicușor Dan / Șansa plutește-n aer, dar lipsește un Dudu Georgescu

Se pare că toate astrele conspiră pentru rămânerea lui Nicușor Dan în fotoliul de primar general. Altfel nu se explică bătălia oarbă pentru căutarea...

Comisia Europeană prezintă cele mai puternice computere din UE

Comisia Europeană anunță punerea în funcțiune, în Spania, a unui nou supercomputer și prezintă, în acest context, o listă cu cele mai puternice computere...
Ultima oră
Pe aceeași temă