7.8 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăOp & EdOpiniiJurnal de război - Abbadon, exterminatorul cu mustață

Jurnal de război – Abbadon, exterminatorul cu mustață

Temătoare dar determinată, Gabriela Firea l-a invocat pe Dumnezeu când a întrevăzut umbra Balarului, singurul care poate garanta libertatea unui primar care semnează lucruri și contracte de milioane și milioane de euro, apoi peste un an-doi se poate trezi dimineața cu procurorii la ușă care îl iau cu cătușe. În după-masa în care a aruncat în aer PSD cerând demisia șefei de la Interne și a început războiul intern cu Dragnea, Firea se gândea de fapt la răzbunarea pregătită de Carmen Dan, nu la procurori.

Dan a devenit o nucă tare a PSD care coordonează în numele lui Dragnea, de la ministerul de Interne, următoarele instituții care fac dosare penale și te pot lăsa fără libertate și bani: Direcția Generală Anticorupție (DGA), Direcția de Operațiuni Speciale (DOS) din cadrul Poliției Române, serviciul secret – Direcția Generală de Protecție Internă (fostul doi ș’ un sfert). Dragnea invocă statul paralel al Noii Securității, deși stă cu fundul pe aceste instituții de forță ale Miliției, la care se adaugă Antifrauda și grupările speciale de investigații fiscale din ANAF. Dacă ai la îndemână aceste butoane dai ora exactă în țară, mai ales că SRI-ul a fost scos din câmpul tactic al dosarelor penale după decizia CCR.

Dacă Iohannis ar fi șeful Statului Paralel SRI-DNA, cum tot repeta șeful PSD, pare că și Dragnea a decis să-și facă Miliția lui paralelă. Logica de război este aparent corectă. La arme letale, folosim arme la fel de letale.

De aici rezultă vehemența cu care Dragnea o apără pe Carmen Dan de doi ani. L-a răsturnat pe Tudose, care își băgase briceagul lui de Brăila în mezelurile din Poliție, voia să își pună omul lui la IGPR. Celălalt personaj mazilit, Grindeanu, avea obsesia controlului pe ANAF. Ecuația lor a fost similară unui îndemn proletar: „nu pune mâna pe jucăriile șefului, că ți-o pierzi!“. Adevărul e că Dragnea nu are încredere în niciun lider PSD care să îi ia locul loialei sale la Ministerul de Interne. Oricine ar veni șef peste polițiști ar deveni în scurt timp cel mai influent lider, într-un partid în care lumea interlopă și baronii își fac dedicații pe ritmurile lui Salam. Miliția ascultă doar de jupân, de cel care stă adânc proptit în funcție.

Așadar, marele secret al lui Dragnea, umbra balaurului, pe care niciun baron local supărat pe șef nu îndrăznește să îl spună la televizor sau „pe surse“ este teribila forță de a pune cu botul pe labe orice răzvrătit din partid. Libertatea, banii și puterea. Azi le ai, mâine nu mai dai dedicații „la manele“. Le asculți la Favorit TV, la bulău. Opoziția de cafenea din PSD este urmărită cu atenție, înregistrată și filată ca în vremurile bune ale lui Adrian Năstase. Asta o spun baronii doar cu gluga trasă adânc pe cap. 

În ședința PSD de la Neptun Dragnea a făcut o primă mare demonstrație de forță în direct, ca să nu mai existe dubii pentru băieții veniți din teritoriu. Gabrielei Firea i-au fost citite și arătate mesaje interceptate, culese din convorbirile prefectului Speranța Cliseru. Mesaje în care apărea și numele ei.

Cu două zile înainte Cliseru fusese atrasă într-o combinație operativă marca „doi ș’ un sfert“ executată de ofițerul Voican. A fost adusă la o terasă, provocată și băgată pe Facebook cu o declarație împotriva lui Carmen Dan și Dragnea. Miza era ca partidul să vadă la televizor că Firea este cea care atacă prima. Pentru necunoscători, ofițerul Voican de la Protecția Internă a DIPI a prestat politic la Ministerul Agriculturii în timpul guvernării portocalii, sub ministrul Tabără. A fost ejectat din minister, și recuperat la „doi ș’ un sfert“ – DGIPI, după ce a fost prins că lucra informativ-operativ lideri ai PD-L. La mijloc erau niște combinații cu terenurile ADS, iar mustața cuscrului lui Dragnea nu ar fi străină de ele.

Firea a reacționat emoțional pentru că a înțeles capcana în care a intrat. Și forța de răspuns la cererea ei de demitere a lui Carmen Dan. Trebuia să țipe public pentru a semnaliza pericolul în care s-a băgat. A apucat să recunoască că șefa de la Interne a venit surprinzător de „foarte bine pregătită“ la ședință, parcă i-ar fi știut intențiile, de parcă Gabrielei Firea i-ar fi fost interceptate convorbirile cu apropiații.

Obosit, dar cu pieptul plin de mulțumire după ce a zdrobit a treia mare revoltă în partid, în mai puțin de doi ani, Liviu Dragnea a ieșit în conferința de presă. A mângâiat-o pe Firea spunând că nu îi va retrage sprijinul. Mesajul este sută la sută invers, acela că va pune câinii în războiul pe urmele ei. Când Dragnea se arată împăciuitor atunci urmează execuții.  

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă