Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Joaca de-a analiza plagiatelor

Laurențiu Mușoiu Actualizat: 26.08.2020 - 02:27
Laurențiu Mușoiu

S-a ridicat de multe ori problema că un organism precum Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) nu ar trebui politizat.

Share

Mulți politicieni ne-au spus că acest lucru nu se întâmplă, CNATDCU fiind un organism independent, dar realitatea ne prezintă o cu totul altă situație.

Cel mai bun exemplu, ce arată modul în care membrii acestui consiliu sunt legați la mâini este cel al tezei de doctorat susținută de Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI.

De săptămâni bune, Comisia de Etică a Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” a emis un raport ce prezintă argumente că teza de doctorat susținută de Despescu la respectiva instituție de învățămt superior reprezintă un plagiat.

De atunci, CNATDCU nu s-a pronunțat, nici măcar nu a obținut lucrarea de la Academia de Poliție.

Culmea coincidenței, exact când este așteptat un răspuns al Consiliului, legat de plagiatul lui Despescu, colega de guvernare a acestuia, ministrul Educației, Monica Anisie, a gândit că este un moment propice pentru regândirea structurii CNATDCU.

Cu alte cuvinte, activitatea Consiliului este “în copac”, în așteptarea unui Ordin al ministrului Educației.

Cum era și de așteptat, Monica Anisie are lucruri mai importante de rezolvat în acestă perioadă, astfel încât, plagiatul lui Despescu poate să mai aștepte.

Am fi acceptat că pregătirea noului an școlar este, în acest moment, un aspect mai important decât teza lui Despescu, dar se constată o lipsă de preocupare a ministrului Educației și legată de acest aspect.

Singurul lucru care pare să o preocupe, în acest moment, pe Monica Anisie este campania electorală pentru alegerile locale.

În acest context, evident că importanța protejării lui Bogdan Despescu a trecut la nivelul următor.