20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăOp & EdOpiniiIpocrizia lui Bill Gates

Ipocrizia lui Bill Gates

În liniștea randamentelor financiare ale acțiunilor sale la firmele de medicamente, a avut timp să cugete și să judece lumea. Numai că soluțiile oferite sunt de-o perversitate lucie. El, cel care a evitat fiscalizarea softurilor, a forțat guvernele să le cumpere la supra preț, acum cere taxe pe emisiile de carbon.  

Pentru a încadra cât mai corect asumția că Bill Gates și miliardarii lumii sunt niște ipocriți, în tot cea ce fac, ar fi bine să ne imaginăm contextul antic, în care actorii criticau moravurile societății din spatele măștilor, prezentându-se drept personaje care nu existau în realitate. Aceștia purtau numele de ipocriți.

Răsfoind volumul lui Bill Gates, cofondatorul Microsoft, deduci, printre rânduri, motivul îngrijorărilor sale privind încălzirea globală.

Noua sa carte, „Cum să eviți un dezastru climatic”, este dedicată reconcilierii aspirațiilor miliardarilor planetei pentru profit cu taxarea marilor poluatori ai lumii, astfel încât ei, marii investitori pe bursă să scoată și mai mulți bani. Chemările sale la luptă pentru energia verde seamănă ca o picătură de apă cu celebra cursă a dezarmărilor nucleare, lansată de cei mai mari producători mondiali de asemenea arme.

Inegalitatea se combate prin capitalism“, zicea nu demult Gurul globalismului.

Șiboleturi ecologiste, un altfel de opiu al popoarelor

Din înălțimea șezlongului cu vedere spre paradisurile fiscale, lansează șiboleturile ecologiste, așa cum le încadrează The Guardian, publicația care-i cântă-n strună.

Din Vechiul Testament se știe că existau la evrei două triburi Galaad și Efraim. Cei din ultimul nu știau să pronunțe litera “ș”. Șiboletul era spicul de azi. În dăvălmășia târgurilor membrii grupărilor rivale nu se distingeau. Trimișii căpeteniilor Galaad îi puneau pe toți bărbații să pronunțe “șibolet”. Dacă spuneau sibolet (fără ș) erau uciși pe loc.

Așa și cu șiboletele ecologiste de azi. Sunt standardele dublelor măsuri. Cine nu are pașaport de vaccinare nu poate călătări cu avionul, cine nu are încălțări din pâslă sau fuior nu vor mai putea urca în telecabine, cine strănută e automat purtător de virus.   

Mai mult, în cartea mai mult ideologică (se prefigurează deja noul Marx n.a.), marele filantrop le cere guvernelor lumii să investească și mai mult în inovația verde, el având deja laboratoarele pregătite.

Marea reformă duce la moartea de dinainte de vreme

desen realizat de Ștefan Popa Popa’S

La Forumul Economic Mondial, acolo unde miliardarii planetei fac și desfac tabulele viitorului, așa numiții componenți ai grupului de reflecție sunt îngrijorați de „legătura alimentară-energie-apă.” Nimeni dintre monștrii financiari nu suflă o vorbă despre carnea de plastic pe care o pregătesc și alimentele modificate genetic, pentru că, nu-i așa, vorba lui  Christine Lagarde: ”Bătrânii trăiesc prea mult și este un risc pentru economia globală, trebuie făcut ceva.” Și magnații s-au pus pe treabă. Noul materialism dialectic și istoric, predicat de propaganda bolșevică, s-a îmbrăcat în straiele noi ale salvării planetei, prin moartea celor firavi și îngrășarea obezilor financiari. Vechea doctrină s-a îmbrăcat în straiele verzi ale ecologismului caviar. Pentru unii mumă, pentru alții ciumă.

Amintiri din trecut. Cum visul de aur al omenirii s-a destrămat

Apropo de lecțiile de socialism științific, Glăja, profa mea din liceu, m-a lăsat corigent în clasa a Xl-a pentru că nu am înțeles că în comunism nu vor mai exista bani, fiecăruie repartizându-i-se bunuri, în funcție de nevoi. Candid, am întrebat-o dacă eu vreau trei rachete  de tenis “Slazenger” și două echipamente “Sergio Tacchini”, mi le oferă partidul? Mi-a dat nota 1, la lecție, pentru că nu am înțeles măritul și slăvitul viitor.

Ce era atunci “visul de aur al omenirii,” comunismul e azi ecologismul de salon.

Din înălțimea Davosului, predicatorii globalismului, mari investitori în industria alternativă de energie cer închiderea termocentralelor că produc prea mult CO2.

Vocile lumii:

Bill Gates a devenit un fel de sfânt secular, în vreme ce se plimbă cu turbo-jetul în întreaga lume, pentru a face colocvii despre justiția socială și eradicarea bolilor, este de părere Ian Birell, editorialist la The Guradian, cel care îi scria discursurile lui David Cameron.

 

Gates nu renunță la turbo-jet, precum pisicile aristocrate la mătănii

Din studiile efectuate de think-thank-urile apologeților Green Deal reiese că 2% din poluarea cu dioxid de carbon a planetei e produsă de avioane. L-ați auzit pe Bill Gates că pleacă spre paradisurile fiscale cu nave cu pânze și renunță la confortul celor două sau trei ore din aeronave? Niciunde nu apar acestea drept vehicule poluante. 

În ipocrizia Gretei Turnberg (mă rog, a păpușarilor ei n.a.) a traversat Atlanticul pentru a merge la o conferință în SUA cu ambarcațiune cu vele. Niciunde nu s-a pus la socoteală că mateloții săi s-au întors cu avioanele.

Bill Gates insistă pentru dezvoltarea capacităților de producție a energiei nucleare. Cine credeți că finanțează micro-centralele care vor apărea pe piață? Știe vreun român că în acordul de finanțare a Centralelor 3 și 4 de la Cernavodă de către Eximbank-ul american, e prevăzută și achiziționarea în viitor a acestor micuți halitori de plutoniu și de uraniu îmbogățit? Credeți că statul român a decis închidrea minei de uraniu de la Crucea?

Bill Gates mai are doar 4,6% din acțiunile de la Microsoft, dar se vântură cu acest business pentru a deschide ușile șefilor de stat din lume.

E mahăr la Fondul “Proprietatea”

Recent s-a aflat că fundaţia lui a achiziționat 66 de milioane de acţiuni la Fondul Proprietatea, acţiuni care la actuala valoare de piaţă înseamnă undeva la 13 milioane de dolari. În portofoliul fondului românesc, administrat de americanii de la Franklin Templeton Investments, se află și Societatea Națională Nuclearoelectrica.

Money makes money în societatea multilateral globalistă. Și asta în timp ce puzderia de ONG-uri cheamă idioții utili la lupte pentru cauzele dictate.

Mai are rost să întrebăm de ce Shane Smith, fondatorul grupului de presă Vice, a declanșat o campanie mondială de luptă împotriva fumatului? El are acțiuni în spatele plasturelui provocator de tahicardie, deloc util la lăsarea de fumat. Dar planeta e condusă de cei care știu să construiască vehicule, nu de purtătorii de plăcuțe suedeze.

“Unii se nasc proști, alții se formează cu timpul,” zicea George, nebunul de la Flora, terasă de pe malul stâng al Begăi, orașului meu natal.

 

 

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...
Ultima oră
Pe aceeași temă