13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăOp & EdOpiniiDivizia lui Rareș sau cum Dumnezeu i-a luat piuitul

Divizia lui Rareș sau cum Dumnezeu i-a luat piuitul

Atacul fostului star tv asupra lui Ludovic Orban a fost premeditat? Om de presă, Rareș Bogdan, fin cunoscător al fenomenului media, al leadurilor care te urcă și te coboară, a ales meticulos momentul și locul. Numai că revoluția lui n-a durat nici 24 de ore. Vorba lui: cine a oprit puciul din 18 decembrie 2020? ”Dumnezeu.” Tot el i-a tăiat ieri piuitul.

Dar să urmărim povestea

Într-o zi cu puține știri politice i-a tras o vizită lui Ion Cristoiu la Aleph News și nu s-a dus cu mâna goală. A scos fitilul explozibilului, pregătit demult să fie pus sub scaunul lui Ludovic Orban. L-a detonat în direct. Aseară ar fi trebuit să continue la Antena 3 războiul? Cine l-a tras din priză? Dumnezeu, firește. Cel cu telefon și servicii multe.

Galant cu gazda, i-a cântat la început Maestrului Cristoiu, la fel ca Santuzza „Voi lo sapete,” din aria Cavalleriei Rusticane, neprihănirea.

Numai că boema n-a durat decât atât cât ai pronunța “sas” și a scos sapeta, pardon sapa, gata să dărâme statuia liderului liberal, care nu mai e consonant cu timpul blugilor mulați, strânși pe fese – ca răpciuga pe botul calului – și al femeilor neduse la operă.

Vremea evazărilor, ca a blugilor din “Hei, tramvai!,” fredonat de Orban de multe ori, s-a consumat. E timpul șișului scos și băgat pe la spate, ca-n Republica de la Weimar, pe rit progresist.

A trecut timpul dulcegăriilor preelectorale și a zâmbetelor cordiale între new entry-ul adus de liderul liberal și cărat, fără a avea vreo conjuncție etică cu Bardul de la Bădăcin, în casa acestuia, renovată pe banii unui inimos preot, la care a contribuit însă și Bolojan. Datorită căruia, vizita cuplului Orban&Bogdan a fost acceptată. Și ce lingușeli mai avea…

Omul cu revoluția, baba și pistolul

“Partidul are nevoie de o reformă totală, iar Ludovic Orban a eşuat în calitatea de preşedinte al formaţiunii liberale”, a spus Rareș Bogdan, gentilomul care știe că nu consecvența te bagă în cizmele prezidențiale, ci frivolitatea. L-a făcut pe actualul președinte al PNL “omul cu capul mare.”

Rareş Bogdan a mai spus că Orban trebuia să demisioneze din funcţia de preşedinte al PNL după alegerile parlamentare.

Potop de acuze. Vânătorul de vânt a iscat furtună. așa cum câinele necredincios mușcă mâna stăpânului.

În zadar, în vreme de vizită la Bădăcin, i-am transmis liderului PNL că s-a văzut șișul din spatele său în imaginile netrucate.

Ce nu a spus Rareș Bogdan în rafala de acuze de la emisiunea lui Cristoiu e că atributul consecvenței nu e pentru mișei.

În spatele lui Rareș Bogdan stă o divizie întreagă de flămânzi, de combitantori și de încuscriți ai sistemului

Atacatorul poate fi lesne numit de ieri, uzurpatorul. Și-a montat trambulina spre președinția partidului, unde va ajunge doar dacă sistemul îi face leagăn și scut. Și-l împachetează pe Orban în foi de denea.

Sigur că Ludovic Orban a făcut și greșeli. Cunoașteți vreun premier scos sub scut din Palatul Victoria? Nimeni n-a scăpat neburzuluit dintr-un asemenea mandat. În plus, Orban a mai avut și pandemia pe cap. Dar acum i spune că are “capul mare” din alte rațiuni.

Atacul lui Rareș Bogdan era de așteptat. Întrebarea era când va veni. ”Dolcele far niente” s-a consumat. Urmează vremuri când se vor scoate tunurile în PNL, spre bucuria useriștilor și a pluseriștilor. Ochii lumii vor fi ațintiți spre dihonia liberală, nu spre incapacitatea pudelilor ministeriali de a conduce țara.

Sigur că agresorul n-a declarat război mâinii întinse, pentru a se afla în treabă. I s-a dat undă verde de la stăpânire, numai că nu credem că Iohannis îi va da mandatul de președinte al PNL, cunoscând năravul, obiceiurile și practicile prim-vicelui.

În spatele lui Rareș Bogdan stă o divizie întreagă de flămânzi, de combitantori și de încuscriți ai sistemului.

Pe Alina Gorghiu nu o poți crede nici când se dă de-a dura pe pârtia de schi cu sania. În timp ce Rareș Bogdan băga cărbuni încinși în tunurile din arsenal, fosta președintă a PNL, care n-a confirmat în provocarea de leadership, a infirmat legile gravitației pe coasta înzăpezită a Muntelui Mic.

Băiatul cu batistă și cocardă e de nestăvilit. Până la loc comanda

 

Desen realizat de Ștefan Popa Popa’S

Numai un neinstruit în facerile și desfacerile de congrese liberale nu știe care e forța de combinații a grupului Gorghiu, Motreanu, Bușoi, obișnuiți mereu să stea în spatele frontului, dar să pozeze în eroi, numai buni de dus în Muzeul de la Ghiza, alături de sarcofagul lui Tutankhamon.

În elasticul frânghiei de body-jumping stă puterea acestora. Cazi sau urci pe barba lor, a celor calibrați și osteniți de atâta putere combinatorie, trebuie să știi că mâine, poimâine te scapă și te dau la câini.

Grupului de arheologi ai puterii, li s-a alăturat și Robert Sighiartău, altă dată fidel lui Ludovic Orban, cel care l-a pus pe post, în ciuda oricărei competiții interne. Face Misterul pe secretarul general și în timp de criză și pe vreme de război. Dar acum a schimbat dumicatul și se spovedește sub alt patrafir.

A ajuns Ludovic Orban, câh? Adversarii săi ori sunt naivi, ori împinși de fabrica de ciocolată să facă figurație în arealul vacilor violete.

Pentru a câștiga președinția unui partid îți trebuie forță, determinare și nu în ultimul rând acordurile filialelor.

Orban este singurul lider PNL care știe să interpreteze și murmurul șoaptelor din județe, cunoaște până și femeile de serviciu din sediile locale, șoferii și toți primarii, până la ultimul cătun.

Cum l-a scos DUMNEZEU din priză pe apucat?

Orban pierde puterea doar dacă cineva i-a pregătit minuțios eșafodul. Sigur că urcatul de el pe cai mari, adică Răreșică fără frică, e gata să-i taie capul, asemenea călăului tocmit de sistemul medieval să scoată din scenă proscrișii, în tropotele de aplauze ale mulțimii narcotizate de ură.   

Mai rezidă totuși o întrebare: vrea grupul lui Gorghiu & comp pe Rareș Bogdan președinte sau el e doar iepurele scos în cătarea vânătorului?

Cei care-l cunosc pe Rareș știu cât e de nestăvilit când își pune în cap ceva. Și are și capul mare.

ce nu știe sistemul care stă la pândă e că Ludovic Orban nu va preda cetatea fără luptă. De partea lui sunt majoritatea filialelor PNL. Își prind mușterii dinții dacă încearcă să rupă hălci din tabăra favorabilă liderului. 

Ilie Bolojan nu-și lasă mandatul din mână pentru promisiunea făcută dincolo de gardul unității. S-ar putea să mă înșel. Un Emil Boc președinte ar fi dezastrul de la un click distanță.

Odată ce Ludovic Orban e învins, moare vechiul PNL. Ce răzbunare cumplită a generației epilate de orice blană tradițională.

Noroc că Dumnezeu l-a scos pe revoluționar din priză. Cel puțin s-a calmat pentru moment.

 

 

 

 

 

 

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Casa Albă a reprogramat întâlnirea anulată de Netanyahu de la Washington

Decizia vine în contextul în care Karine Jean-Pierre, secretarul de presă al Casei Albe, a anunţat că premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a revenit asupra...

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

Zeci de angajați ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor fi disponibilizați de luni

Circa 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni,...
Ultima oră
Pe aceeași temă