Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Unde a văzut Boc 250.000 de angajări?

Lucian Davidescu 25.05.2011 - 15:57

250.000 de contracte de muncă noi au fost semnate în mai, după intrarea în vigoare a noului Cod al Muncii, susţine Emil Boc din poziţia de ministru interimar al Muncii. El a mai spus că acum sunt înregistrate 6,27 ...

Share

250.000 de contracte de muncă noi au fost semnate în mai, după intrarea în vigoare a noului Cod al Muncii, susţine Emil Boc din poziţia de ministru interimar al Muncii. El a mai spus că acum sunt înregistrate 6,27 milioane de contracte de muncă, mai multe decât în decembrie 2008, “înainte de intrarea în criză”.

Nu este foarte clar pe ce fel de cifre se bazează Emil Boc. Datele statistice furnizate trimestrial de inspectoratele teritoriale de muncă confirmă cifra de peste 6 milioane de contracte de la sfârşitul lui 2008, dar indică o prăbuşire până sub 5 milioane în cursul lui 2009. În ultimul trimestru din 2010, media contractelor de muncă înregistrate a fost de 4,63 milioane.

Ceea ce înseamnă că fie numărul contractelor de muncă a crescut cu un milion şi jumătate (30%!) de la începutul anului (fapt neconfirmat de alte statistici), fie Emil Boc se bazează pe statistici şi metodologii numai de el ştiute.

 

Citeşte şi editorialul RL: Noul dezastru al finanţelor publice

Citește totul despre:

Comentarii

loading...