Cîțu – Bebele progresist de la liberali

Marius Ghilezan 12.07.2021 - 08:08
Marius Ghilezan

Meciul dintre Florin Cîțu și Ludovic Orban nu e încă tranșat. Până la ora scrierii textului, scorul era de 13-7 în favoarea președintelui în funcție. Ce nu a consemnat presa de sistem e că la Craiova, premierul s-a declarat progresist.

Share

Ludovic Orban a furat startul ideologic. S-a poziționat drept conservator. A venit și ziua în care și Florin Cîțu să-și prezinte identitatea ideologică.

Prezent la ședința comitetului de coordonare Județean al PNL Dolj a afirmat în fața audienței, de câteva sute de delegați locali, că el este un progresist.

Din cele declarate se poate lesne încadra mai mult printre regresiști, decât ca progresist (vezi declarația mai jos). Doar din punctul de vedere al deviaționiștilor de dreapta, orientarea ideologică nu contează.

Poporul român a știut de la Nae Cațavencu încoace ce înseamnă preocuparea politicianului pentru progresul țărișoarei. “Legea progresului este așa, că cu cât mergi mai iute, cu atât ajungi mai departe, spunea Cațavencu, în piesa de rezistență a lui Ion Luca Caragiale: “O scrisoare pierdută.”

Peste o sută de ani de la punerea acesteia în scenă, unii români admiră și aprobă, asemenea grupului lui Cațavencu, iar ceilalți, la fel ca votanții lui Farfuridi și Brânzovenescu, dau din umeri.

Dar care e progresul, ca să știm și noi?

Păi, ni l-a explicat domnul Cîțu, noul bebel progresist din sânul liberalilor. “Sunt progresist!” A zis cu voce tare. Numai că doicile sale politice sunt mai mult liberschimbiste, decât progresiste.

Cîțu a tranșat viitorul său. Fie la liberali, fie la USR-PLUS, unde se va putea baricada, în cazul unui insucces la Congresul din septembrie al PNL.

Dacă echipa sa va câștiga, nu va mai exista astfel nicio deviere de la doctrina USR-PLUS, iar Klaus Iohannis își va vedea visul cu ochii, un mare partid după fuziunea dintre PNL și USR-PLUS.

Aici e esența luptei de azi și a îngăduinței președintelui față de practicile de tip commando ale apropiaților lui Cîțu la conferințele județene ale PNL. Desantul susținătorilor săi urmărește doar să influențeze sufletele rătăcite, în căutarea marelui ideal al parvenirii cu orice preț.

Progresistul e cel care promovează astăzi educația sexuală în școli, cultura negării istoriei, drepturilor minorilor de a-și alege sexul, distrugerea bisericilor, dărâmarea statuilor.

Raționali vs văzduhiști

Raționalii sunt cu Orban, iar văzduhiștii cu Cîțu. În cazul în care și Dan Motreanu, liderul PNL Giurgiu, considerat de unii drept posibila “lebădă neagră’ și Ilie Bolojan, liderul de jure al liberalilor bihoreni, se vor poziționa de partea progresistă a lucrurilor, totul e posibil.

Demiterea ministrului finanțelor, Alexandru Nazare, de către premier, a avut – se vede limpede – girul președintelui Iohannis. De ce a fost sacrificat acesta? Simplu. Florin Cîțu are nevoie rapidă de cele 7 miliarde de lei, prin rectificarea de buget, pentru a hrăni promisiunile, unele mai mari decât posibilitățile.

Cine face cărțile la Congres sau cum se mai amăgesc o dată delegații

Prin statutul PNL, aproape o treime dintre delegații la Congres sunt aleșii locali. Din 5.000 de participanți, aproape 2.000 sunt “nevoiașii banilor de la guvern” din administrațiile locale. Aceștia nu pot intra în sala Congresului, fără ca promisiunile să fie deja plătite. Mai contează pentru cineva că e neetic sau ilegal să folosești bugetul statului pentru propriile foloase necuvenite? Un altul, stă în pușcărie pentru fapte mai mici.

Pe Cîțu nu-l va sălta nimeni. Pentru că el e soluția sistemului la momentul actual. După ce nu va mai servi, va putea fi aruncat la câinii justiției. Acum e instrument de putere. În spatele său s-au grupat, nu doar doicile din desen, ci un întreg aparat de flămânzi, cu limba scoasă.

Principiile nu țin de foame. La fel cum consecvența nu te vindecă de vertij. Perversiunile ideologice sunt la modă acum.

Desen realizat de Ștefan Popa Popa'S

Florin Cîțu e un bebe fericit. Asta până nu-l trosnește vreo moțiune de cenzură (fraier e Orban că nu o folosește ca instrument de luptă).

Cîțu pleacă în luptă cu un avantaj nepatriomonial, deci ilicit: bani publici, o trupă de desant, statul din umbră și Iohannis, camuflat. Va birui Orban, în lupta nedreaptă sau va câștiga casierul de la Trezorerie?

Citește și: Înaintea Clujului lui Boc, o comună va avea stație de metrou

P.S. Dosarul “Roșia Montană,”depus de statul român la UNESCO, pare secretizat, deși nicio lege nu îi califică postura secretă. Toate încercările mele de a-l lectura din fișetele guvernanților s-au lovit de un zid. Ministrul culturii, Bogdan Gheorghiu, asemenea unui adolescent, mi-a blocat telefonul. Doar că ce nu știe domnia sa e că fișierul său ascuns nu e seif de bancă. Investigațiile despre minciunile din dosar vor fi puse, la reuniunea UNESCO, pe masa delegaților. Nu poți bloca un zăcământ de 30 de miliarde de dolari, pe vecie, doar pentru un grup infracțional organizat să dijmuiască 50 de milioane, bani de patrimoniu, deja salvat.

Mai mult, există imagini vechi, doar spre prostirea celor de la UNESCO. Asta ca să nu spunem despre hărțile mincinoase, depuse ca probă în susținerea trecerii Roșiei Montane de la sărăcia prezentă, la sărăcirea pe veci.

Coaliția trebuie să se întrunească urgent și să discute cu dosarul pe masă. Mulți se vor cruci și se vor minuna că dezastrul a fost premeditat.

 

Vocile lumii

Florin Cîțu

Prim ministru

“Cine nu are curajul să se uite la experienţele bune sau rele, să înveţe din ele nu poate să meargă mai departe. Asta înseamnă progresul. Progres înseamnă să vezi unde ai greşit, câteodată să te dai la o parte, să faci un pas în lateral, să mergi mai departe pentru că progres înseamnă să te uiţi în viitor”, a spus recent Cîţu.