15.6 C
București
sâmbătă, 30 martie 2024
AcasăOp & EdOpiniiAnisie trece, directorii rămân

Anisie trece, directorii rămân

Monica Anisie a venit în Ministerul Educației cu cea mai mare echipă de consilieri din istoria acestei instituții.

Anisie a avut de adus atât de mulți consilieri, încât nu au încăput în cabinetul ministrului și au fost distribuiți pe la cele ale secretarilor de stat.

Vestea bună și puțin neașteptată, având în vedere politica practicată în țara noastră, este că acești consilieri, care ne-au demonstrat cât de competenți sunt, au plecat odată cu șefa care i-a adus.

Nu trebuie să le purtăm însă de grijă, deoarece vor avea asigurat posturi călduțe într-un nou comando de consilieri ai Monicăi Anisie, de această dată, în Parlamentul României.

Monica Anisie a avut o armată de consilieri plătiți din bani publici, consilieri personali și postaci de la PNL, care să-i asigure o imagine favorabilă.

Rezultatul l-am văzut cu toții.

Dacă au plecat consilierii fostului ministru, rămân directorii din minister pe care nu îi poate schimba nimeni, indiferent de partidul aflat la putere, și care au o mare responsabilitate pentru starea învățământului românesc din ultimii treizeci de ani.

Avem aceiași oameni care pregătesc examenele naționale, aceiași inspectori despre care am mai discutat și am arătat cât de nepregătiți sunt.

Într-adevăr, aceștia sunt greu de schimbat, dar nu este și situația directorului general al ministerului.

Acesta este numit olitic și probabil că era firesc să părăsească instituția odată cu doamna Anisie, fiind de asemenea responsabil pentru maniera execrabilă în care a fost manageriat învățământul în pandemie.

Ioana Lazăr a fost readusă de premierul Florin Cîțu ca director general, după ce îi expirase delegarea de la Agenția Națională pentru Achiziții Publice.

Aceasta este culmea ironiei de joasă calitate: să reinstalezi în funcție un director general adus de la achiziții publice, tocmai la un minister care a suferit enorm la acest capitol în mandatul aceleiași persoane.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

România trece la ora de vară. În cât timp se adaptează organismul la noua schimbare

România trece la ora de vară în acest weekend, moment așteptat de milioane de români. Mai concret, în data de 31 martie (sâmbătă spre...

România aniversează 20 de ani de apartenență la NATO. Mesajul președintelui Klaus Iohannis

La celebrarea a 20 de ani de la aderarea României la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, președintele Klaus Iohannis a declarat că NATO este...

Proiect. Adaosul comercial al retailerilor pentru produsele româneşti nu va depăși 20%

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale are în vedere elaborarea unui proiect de act normativ prin care să se stabilească limita maximă a adaosului comercial...
Ultima oră
Pe aceeași temă