24.2 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăOp & EdTestele COVID pentru elevi, oul cu o surpriză mereu diferită

Testele COVID pentru elevi, oul cu o surpriză mereu diferită

Întotdeauna copiii au fost fascinați de surprize și probabil că de la această idee au pornit și guvernanții când au gândit campania de testare pentru COVID-19 în unitățile de învățământ preuniversitar.

La fel ca în cazul celebrelor ouă de ciocolată sau pungi de pufuleți cu câte o jucărie, fiecare pachet de test COVID noninvaziv, pe bază de salivă, rezervă câte o surpriză pentru elevi, părinți și cadre didactice.

După prima mare surpriză, cu testele livrate descompuse, avem acum pachete care au ajuns târziu și incomplete.

În mai multe județe au fost livrate teste fără substanță sau fără alte componente.

Ministerul Educației nu poate face altceva decât să le contorizeze, pentru a trimite o statistică Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Sunt însă autorități în subordinea Ministerului Afacerilor Interne competente să intervină când sunt sesizate astfel de fraude.

Nerespectarea unui contract prin livrarea unor produse inutilizabile sau de proastă calitate reprezintă o fraudă.

Ar fi normal ca și Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor să se autosesizeze.

Cu siguranță o societate comercială obișnuită, fără șanse de a câștiga licitații pe bani mulți organizate de statul român, ar fi fost amendată și chiar închisă de urgență dacă ar fi comercializat produse precum testele de salivă livrate beneficiarului DSU.

Așteptăm să fie livrate și teste deja folosite elevilor.

Să fie livrat un test pozitiv și unul negativ, iar părintele să decidă cum vrea să fie odrasla sa astăzi!

Cât despre următoarea tranșă de teste, necesară pentru această săptămână, Ministerului Educației nu i s-a livrat nicio informație.

Probabil că se așteaptă ca Moș Crăciun să vină mai repede la elevi și preșcolari și să le aducă teste COVID, posibil tot sub formă de puzzle.

Autoritățile au reușit totuși să înlăture discriminarea din rândul comunității școlare: nu vom mai avea părinți care vor și alții care se opun să-și testeze copiii.

În curând nu se va mai testa nimeni.

Important este că afacerea pe bani mulți merge.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Spondiloza cervicală: ce este, cum afectează coloana vertebrală și care sunt opțiunile de tratament

Spondiloza cervicală poate fi cauzată de mai multe lucruri, dar cel mai adesea este legată de îmbătrânire. Discurile și articulațiile gâtului sunt afectate încet,...

Guvernul taie posturi la Ministerul Justiției. Ce salarii și ce sporuri au consilierii

Executivul are pe ordinea de zi a ședinței din 30 mai 2024 o Hotărâre de Guvern prin care desființează patru posturi din organigrama Ministerului...

Exigență în ipocrizia învățământului superior românesc

Suntem din nou la coada Uniunii Europene, în ceea ce privește educația populației, după cum relevă ultimele date publicate de Eurostat, dar acest lucru,...
Ultima oră
Pe aceeași temă