3.3 C
București
sâmbătă, 11 ianuarie 2025

Nu Ponta!

Pur și simplu grețos. Cei care înainte îl disprețuiau acum îl invită pe la talk–show-uri și încearcă să acrediteze ideea că „Mickey Mouse“, așa cum a fost el poreclit în campania electorală pentru prezidențialele din 2014, este liderul opoziției anti-Dragnea.

Cei care îi dau acum credit lui Victor Ponta ori au memoria scurtă, ori fac alte jocuri, menite ca România să rămână tot condusă de pesediști, fie că e vorba de Liviu sau Viorel. Urât blestem pe capul românilor.

Aici s-a ajuns din cauza așa-zisei opoziții și a președintelui Klaus Iohannis, care nu au reușit să convingă, credibil, alegătorii că ei chiar se luptă cu Liviu Dragnea. Vina cea mai mare o poartă șeful statului. Abia acum s-a mai dezmeticit, dar prea târziu și prea puțin. În primii ani de mandat a surprins pe toată lumea, românii fiind obișnuiți timp de zece ani de zile cu un președinte, tot de dreapta, dar care nu pierdea nicio ocazie să atace comuniștii, PSD și, în final, pe Victor Ponta.

Traian Băsescu era extrem de vocal și, printre altele, nu s-a sfiit să-l demaște ca plagiator pe premierul de la acea vreme, Victor Viorel Ponta. Expresia „dottore“ a lui Băsescu din vara lui 2012 va rămâne în cărțile de istorie.

Și nu a fost singura ieșire memorabilă a fostului ocupant al biroului de la Palatul Cotroceni. „Matrafoxat“ sau nu, după cum îl cataloga un pesedist care apoi s-a făcut de baftă sărind la bătaie în direct la TV, Băsescu era jucător. Atacant în prima linie în fața PSD.

Următorii pe listă sunt cei de la PNL. Cum să convingi tu electoratul că lupți cu Dragnea și cu PSD când faci tot ce este omenește posibil să pierzi Primăria Capitalei? Și aici, dincolo de marii „strategi“ liberali care au pus nu mai puțin de patru candidați, un rol determinant l-a avut și Klaus Iohannis, care a promulgat fără să clipească legea alegerilor locale într-un singur tur.

Nici în Parlament nu au convins. Când erau dezbateri aprinse în plen sau în comisii, pe proiecte controversate, liberalii aplicau cea mai neinspirată tactică: „Părăsim sala, în semn de protest“. Halal strategie! Ca să nu mai vorbim că, la nivel local, peneliștii fac bine-mersi afaceri cu pesediștii. Opoziție sadea.

Unde mai pui că nu a trecut foarte mult timp de când Victor Ponta se afișa la braț cu Crin Antonescu, pe atunci liderul liberalilor. Erau atunci o familie fericită, sub sigla USL. Antonescu se și visa pentru cinci ani la Palatul Cotroceni, unde nu a stat însă decât foarte puțin, pentru că planul de suspendare a președintelui Traian Băsescu nu a reușit. Suficient pentru ca președintele de atunci al PNL să-și și tipărească un set de cărți de vizită pe care scria „president ad interim“.

La precedentele alegeri, românii de dreapta, cei care se scârbiseră de această cloacă pesedisto-penelistă, au votat cu USR, care se anunța a fi un partid fără corupți, format exclusiv din oameni care nu au mai făcut politică. L-au votat pe Nicușor Dan la Primăria Capitalei, au votat USR la parlamentare.

Dezamăgiri peste dezamăgiri

Dezamăgirea a fost uriașă. Nicușor Dan a lăsat postul de consilier general pentru un altul, mult mai bine plătit, de parlamentar, lăsându-i baltă pe bucureșteni. Apoi, s-au cheltuit bani mulți pentru organizarea la Cluj-Napoca a -Congresului partidului, la care a fost ales președinte același Nicușor Dan. Nici nu s-a uscat bine cernea-la pe hotărârea Congresului, că Nicușor și-a dat demisia, pe motiv că USR nu vrea să sprijine familia tradițională, adică exact ce susținea PSD! O -altă mare -dezamăgire.

Ultima lovitură dată electoratului de dreapta a fost dată ieri, când mai mulți parlamentari ai PMP, partidul fondat de Traian Băsescu, au dezertat la PSD. Printre ei, și un om pe care-l stimam, Valeriu Steriu, un bun profesionist în domeniul agriculturii, dar care, din păcate, s-a lăsat antrenat în acest joc politic nu tocmai cușer. Și așa a ajuns Victor Ponta să fie considerat adevărata opoziție la PSD.

Nu acel Ponta din cauza căruia statul român a cheltuit milioane de euro pentru refacerea sectorului de autostradă Cunța-Săliște, care s-a surpat după ce directorul de atunci al CNADNR, Narcis Neaga (cu complicitatea lui Ioan Rus), reînscăunat acum șef la CNAIR, a forțat inaugurarea lui fix înainte de al doilea tur al alegerilor prezidențiale din 2014.

Nu acel Victor Ponta care i-a ținut la coadă pe românii din diaspora la alegerile din 2014, pentru ca în final să plece acasă fără a putea să voteze.

Nu Ponta! În niciun caz.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă