12.2 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăOp & EdGeorge Simion nu l-a bruscat. L-a ținut pe Virgil Popescu să nu...

George Simion nu l-a bruscat. L-a ținut pe Virgil Popescu să nu cadă!

Dezbaterea privind Moțiunea simplă îndreptată împotriva ministrului economiei, Virgil Popescu, pentru vinovăția sa din dezastrul energetic, a fost compromisă de George Simion. L-a ținut pe Virgil Popescu să nu cadă!

Urcând la tribună, în timp ce ministrul trebuia să dea răspunsuri la întrebări, deputatul AUR nu l-a bruscat. L-a ținut să nu cadă în marea de întrebări incomode.  Nu știu dacă vorbele grele, aruncate de Simion în față lui Popescu, au fost premeditate sau nu, dar suspectă este tăierea microfonului. Astfel că nu s-a auzit când protejatul Cotroceniului i-ar fi zis “du-te, mă, la Putin și adu gaz ieftin!” “Hoțule!”- iar fi strigat Simion de mai multe ori. “Hai, trage-mi una!” – atât a răzbit din învârtoșarea celor doi cocoși.

Parchetul General s-a autosesizat. A început urmărirea penală împotriva lui Simion. Procurorii vor să-l încadreze la ultraj. Vedeți cu ce ne pierdem timpul?

Camera Deputaților s-a reunit de urgență să pedepsească live-urile din Parlament, călcând pe Constituție, care spune că ședințele sunt publice.

George Simion nu l-a bruscat. L-a ținut pe Virgil Popescu să nu cadă!

L-a lovit Simion sau doar l-a apostrofat? S-a declanșat o adevărată dezbatere națională.

Una dintre televiziunile de casă ale puterii i-a dat liderului AUR drept la microfon. Altă dată, nu-l chema. L-a lăsat să peroreze despre nevoia de violență în politică, motivându-și acțiunile în numele poporului furios. Întrebat de ce l-a luat de gât pe ministru, liderul AUR a răspuns șocant: “Nu pot să merg la mama și să-i spun că sunt neputincios.” 

citește și: Autocrați vs democrați. Cine va prelua controlul globalizării?

Sigur că George Simion nu e cel care a adus primul violența în Parlament. Au fost și alții. Când USR-ul hărțuia politicienii PSD, parlamentarii lor erau aplaudați. Duceau boxele în forul suprem. Vuvuzele. Pancarte. Strigăte. Adevărat carnaval. Indignații de azi ai lui Simion sunt foștii aplaudaci ai tembelismelor juvenile ale salvatorilor. Deutche Welle titrează: AUR inaugurează politica violenței patriotice: până când?” Și ce a făcut Simion? L-a ținut pe Virgil Popescu să nu cadă!

desen de Ștefan Popa Popa’S

În Parlamentul slovac, opoziția a adus steagurile ucrainene, când trebuia să se voteze un acord de colaborare militară cu SUA. Prin acest act, americanii ar putea folosi bazele militare. Atât stânga, cât și dreapta au protestat împotriva guvernului centrist, acuzându-l că ar atenta la suveranitatea Slovaciei. La ei, invers ca la noi, Procurorul General al Republicii a susținut, înaintea dezbaterilor din Parlament, că acest acord ar fi anticonstituțional. Constituția lor, la fel ca a noastră, prevede clar suveranitatea țării.

Capital electoral. Dar cu ce preț?

Dar la București, instituțiile s-au predat demult. Cine ar avea curajul să ancheteze furtul de carburant din baza militară de la Mihail Kogălniceanu? Crima lui Teo Peter a fost demult acoperită. Un acord dintre SUA și România apără agresorii, chiar și în stare de pace.

George Simion continuă capitalizarea electorală. E singura voce care exprimă urletul de groază al românilor, din timpul crizei facturilor la energie.

Media și parlamentarii au ratat momentul astral al descoaserii ministrului de toate firele care-l leagă de mafia energiei. Și aici l-a ajutat Simion. Angajant sau dezangajat. Conștient sau inconștient? Pledez pentru ultima variantă.

George Simion e mistuit de propria-i vanitate. Adulat pe străzi, pupat de babe, luat în brațe de românii simpli, pierde din vedere un singur aspect: nu-ți fă drapel de luptă din nenorocirile oamenilor!

Amețeala din vârful muntelui și greața de la coborârea lui

Liderul AUR are deja fierbințeala globe-trotter-ului, ajuns fără să vrea în vârful muntelui. Odată, i-am spus unuia dintre clienții mei politici că s-a îmbătat cu aerul înălțimilor. S-a făcut foc! „Te dai deștept? Dacă erai mai deștept decât mine, acum erai în locul meu.” Astfel de oameni nu discută decât în arhetipurile piscurilor. Mulțimile sunt doar mijloace de parvenire. Oamenii au valoarea unică de întrebuințare a catârului. Te urcă pe  Kilimandjaro și apoi te lasă să mori.

S-a ratat momentul aflării adevărului! Ce se întâmplă cu băieții deștepți din energie? Care sunt legăturile lui Virgil Popescu, ministrul energiei, cu Gabriel Comănescu, patronul de la GSP? Unde vrea să-i facă acestuia loc de termocentrală? Cui va repartiza purcoiul de bani din PNRR? De ce vrea gașca de la Cotroceni listarea pachetului minoritar al Hidroelectrica pe Bursa de Valori București? Reprezintă un dictat al fondului Franklin Templeton, dirijat de Gittenstein, portofelul lui Biden? Ce se întâmplă cu micro-centralele nucleare? Cum vor fi aduse în România, fără un aviz al Agenției Internaționale pentru Energia Atomică (AIEA) de la Viena? Miliardele din PNRR sunt în pixul ministrului adus din vâlceaua severină.

Virgil Popescu și șlapii lui de munte. L-a ținut pe Virgil Popescu să nu cadă!

Care sunt proptele care-l țin de umeri? Sunt ceva trese sau e doar un simplu servant? De ce prim-miniștrii pleacă, iar Popescu rămâne mereu înțepenit, precum ofiţerul de cart, pe nava traversând nopțile furtunoase?

George Simion, fără să realizeze, i-a făcut un bine vătafului de la energie. Precum și mușteriilor ce se îmbogățesc pe spinarea românilor, buni de plată.

AUR e pe val. Partidul se umflă ca un balon de gumă de mestecat.

Fără un program de guvernare, AUR se desumflă mai rapid decât PPDD-ul sau APR-ul.

Îmi amintesc odată, când urcam cu telecabina pe Postăvaru, un șmecher cu șlapi în picioare se ținea de bară. La orice huruit al cablului de susținere striga: “Muiere, mă omoară lighioana asta!” N-a murit cu noi împreună, dar a căzut de prost în râpă, după ce i s-au rupt șlapii de gumă.

Morala: nu pleca pe munte cu oamenii care vor să fie văzuți! Urcă doar cu cei care vor să vadă mai bine lumea!

Vocile lumii

Libertatea

ziar

George Simion, făcut penal pentru că l-a apostrofat pe ministrul energiei

Noul regulament al Camerei Deputaților a fost adoptat cu 202 de voturi pentru, 91 contra și 4 abțineri. Potrivit documentului final, se vor interzice transmiterea în direct, inclusiv live pe Facebook, sau înregistrarea şedinţei Camerei Deputaţilor. Cei care nu-l respectă vor fi sancționați cu scoaterea din sală, tăierea la jumătate a indemnizației pentru maximum șase luni. Fostul preşedinte al USR Dan Barna a anunţat că USR va ataca la CCR „acele prevederi care limitează transparenţa lucrărilor în Parlamentul României”. Şi AUR a anunţat că va ataca noul Regulament”, scrie Libertatea.

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Sforarul șef al Transporturilor, Bogdan Mîndrescu, încă 5 luni administrator provizoriu ilegal la RAR

Sforarul șef al Ministerului Transporturilor, secretarul de stat Bogdan Mîndrescu, și-a prelungit ilegal, cu acordul ministrul Sorin Grindeanu, provizoratul ca administrator al Registrului...

Mită la Spitalul de Pneumoftiziologie Bacău! Doi angajați au fost reținuți de procurorii DNA

Şeful Serviciului Tehnic, Administrativ şi Aprovizionare din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău şi economistul unităţii au fost reţinuţi de procurorii anticorupţie pentru 24 ore...

A murit Mioara Roman, fosta soție a lui Petre Roman

Mioara Roman, fosta soţie a lui Petre Roman, fost premier al României, a murit la vârsta de 83 de ani. Anunţul a fost făcut de fiica...
Ultima oră
Pe aceeași temă