Încă de la apariția primelor școli, dascălul a fost un stâlp de bază al societății.
Rolul educatorului este esențial pentru viitorul unei nații.
În România putem spune că s-a uitat acest aspect, atât de către actorii politici, dar și de o parte îngrijorător de mare a populației.
Există însă și o rază de optimism pentru școala românească și, implicit, pentru societatea noastră.
Încă mai întâlnim cadre didactice care, în ciuda greutăților ce le sunt aduse în cale zilnic de către cei care administrează sistemul educațional românesc, își respectă statutul și sunt nu doar angajați care țin o prelegere în fața unor copii, ci sunt și adevărați îndrumători în viață pentru viitoarele generații.
Ne aflăm în luna cadourilor și a faptelor bune, așa că am găsit de cuviință să aducem în lumina reflectoarelor și oamenii de rând care fac gesturi remarcabile pentru semenii lor.
Un exemplu de devotament și dedicare impresionant am văzut la multe cadre didactice din județul Dâmbovița, care, de bună voie, au participat și participă la cursuri de instruire privind acordarea primului ajutor.
Este un proiect desfășurat de Sindicatul Liber din Învățământ Dâmbovița și de organizația Crucii Roșii din acest județ.
Deci fără o implicare din partea politicienilor care conduc destinul sistemului educațional.
Trebuie apreciați acești oameni care și-au sacrificat din timpul liber, fără a se gândi la un câștig material, pentru a face școala un spațiu mai sigur pentru toți.
Aceste cadre didactice își respectă rolul în societate.
Poate că e timpul ca și clasa politică să înceapă să respecte statutul acestor oameni în societate.
Din nefericire, proiectul bugetului pe anul viitor, cu suma jenantă alocată Educației, sugerează o cu totul altă direcție.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!