2 C
București
duminică, 26 ianuarie 2025
AcasăOp & EdCadrele didactice, în prima linie pentru infectare

Cadrele didactice, în prima linie pentru infectare

Angajații din învățământ s-au numărat printre deschizătorii de drumuri spre vaccinare, în țara noastră.

După cum a afirmat și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, Învățământul este domeniul cu cei mai mulți angajați vaccinați împotriva COVID-19.

De foarte mulți ani cadrele didactice sunt cobaii autorităților și s-a ajuns la nivelul la care guvernanții nu se mai sfiesc să-i supună pe cei din Educație la cele mai riscante experimente.

De astăzi, se reiau cursurile cu prezență fizică în cele mai multe unități de învățământ preuniversitar, iar autoritățile au anunțat introducerea testelor noinvazive COVID-19, pe bază de salivă.

Cadrele didactice vor fi nevoite să testeze toți elevii.

Pe bună dreptate, foarte mulți angajați din învățământ se tem de infectare și refuză să testeze elevii.

Aceste teste noinvazive, acceptate de părinți, după cum spune ministrul Cîmpeanu, pot ajunge adevărate “bombe biologice” în școli.

Cadrele didactice care îi vor testa pe elevi ar trebui să aibă la dispoziție mănuși, viziere și poate chiar combinezoane de protecție, pentru a nu fi infectate.

Astfel de echipamente nu sunt asigurate.

Acele teste ar trebui păstrate în recipiente speciale, în camere special amenajate și ar trebui încheiate contracte cu firme specializate în colectarea deșeurilor sanitare.

Foarte multe școli nu au spații în care să îi țină pe elevii depistați pozitiv până când un părinte sau, așa cum este protocolul pentru orice pacient COVID, salvarea îl va prelua și îl va duce la izolare.

Ce se va întâmpla cu acești elevi?

Vor fi ținuți în curtea școlii, în frig, în ploaie?

Deși pare ireal, intervalul de timp anunțat de autorități pentru testarea unui elev, sub un minut, chiar și în aceste condiții orarul școlii va fi dat peste cap.

Sunt sute de elevi care trebuie testați în fiecare zi înainte de ore.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Arhiepiscopia Bucureștilor a acordat sprijin filantropic în valoare de aproximativ 17,5 milioane lei în 2024

Sprijinul filantropic acordat de Arhiepiscopia Bucureștilor a fost anul trecut în cuantum de aproximativ 17,5 milioane lei, conform raportului prezentat sâmbătă de Părintele Patriarh...

Anchete în desfășurare privind anularea alegerilor prezidențiale și posibile interferențe în procesul electoral

Ministrul Justiției, Radu Marinescu, a declarat că mai multe structuri de Parchet desfășoară anchete penale care vizează posibile interferențe în mecanismul de vot, finanțarea...

Arhiepiscopia Bucureștilor a acordat sprijin filantropic în valoare de aproximativ 17,5 milioane lei în 2024

Sprijinul filantropic acordat de Arhiepiscopia Bucureștilor a fost anul trecut în cuantum de aproximativ 17,5 milioane lei, conform raportului prezentat sâmbătă de Părintele Patriarh...
Ultima oră
Pe aceeași temă