25.4 C
București
marți, 25 iunie 2024
AcasăMediuProduse electronice românești, realizate din materiale reciclate, sunt lansate la Monaco

Produse electronice românești, realizate din materiale reciclate, sunt lansate la Monaco

Seria de produse electronice Tellur Green a fost lansată pe plan internațional cu ocazia Channel Summit EMEA de la Monaco. Evenimentul a avut loc la data de 19 mai 2022.

Compania românească își propune ca, până în anul 2030, 85 la sută dintre produsele sale Tellur să fie „verzi”. Produse “verzi” sunt cele realizate exclusiv din materiale biodegradabile, reciclate şi reciclabile.

În afara României, pe parcursul lunii mai 2002, produsele Tellur Green au intrat, treptat, la vânzare în Republica Moldova, Bulgaria, țările baltice (Estonia, Letonia, Lituania) și în state din fosta Iugoslavie (Slovacia, Croația, Slovenia, Macedonia). Până la sfârșitul lunii vor ajunge pe piețele vest-europene, în Marea Britanie, SUA, Canada și Mexic. Ulterior, produsele din România vor fi comercializate și în India și Orientul Mijlociu.

Utilizarea de materiale precum fibra de grâu, nailonul reciclat (care ajunge să fie folosit în proporție de 96% dintr-un cablu) sau plasticul reciclabil face ca procesul de fabricare a acestor produse „verzi” să fie mai complex. Fabricația necesită mai multe certificări. ABN Systems International estimează că există cerere în creștere pentru astfel de produse, atât pe piețele dezvoltate, cât și pe cele emergente.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Trump încearcă să excludă probele confiscate din casa din Florida

Avocații lui Donald Trump urmează să ceară unui judecător american să interzică procurorilor să folosească dovezi esențiale în procesul penal în care fostul președinte...

Două Noi Avize ale Comisiei de la Veneția privind Codul Electoral din Georgia

Strasbourg, 25 iunie 2024 – Comisia de la Veneția a publicat astăzi două noi avize referitoare la Georgia, adoptate în cadrul ultimei sesiuni plenare:...

Iohannis le arată Tricolorilor că n-a fost așa rău cu Belgia: pe el Rutte l-a bătut de la vestiare

Ilustrație: Marian Avramescu Spre deosebire de prima partidă a Naționalei României la Turneul Final al Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2024, în care...
Ultima oră
Pe aceeași temă