Avalanșă în Carpați, FOTO: Facebook

Primăvara aduce pericol de avalanșe. În ce munți se poate întâmpla

Reprezentanții Serviciului Salvamont Brașov anunță că a crescut foarte mult probabilitatea producerii de avalanșe în Masivul Făgăraş. De vină sunt precipitațiile din ultimele ore. Salvamontiștii îi avertizează pe turiști să nu se aventureze pe traseele montane.

Share

Cătălin Șerban 0 comentarii

Actualizat: 07.04.2021 - 20:23

Serviciul Salvamont anunță că din cauza precipitațiilor abundente apărute în ultimele ore sunt riscuri majore de producere a avalanșelor. Salvamontiștii îi avertizează pe turiști să nu se aventureze pe traseele din Masivul Făgăraş, în următoarele zile.

Potrivit echipei Salvamont Victoria, drumeţiile în Munţii Făgăraş trebuie evitate cu orice preţ deoarece riscul producerii de avalanşe este la cel mai înalt nivel, în urma depunerii unui nou strat de zăpadă, consistent şi instabil.

Mai mult decât atât, riscul de avalanşe se menţine ridicat chiar şi la altitudini mai mici de 1.500 de metri, astfel că iubitorii muntelui sunt sfătuiţi ca în următoarele zile, inclusiv în weekend, să nu-şi planifice drumeţii în Masivul Făgăraş, precizează reprezentanții Salvamont

Comentarii